DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Arabasının Parçalarını Söküp, Motosiklet Yaparak Fas Çöllerinde Hayatta Kalan Adamla Tanışın

08.11.2022
A+
A-

Yıl 1993. Fas. Fas’ın sınırlarının hemen ötesindeki Tilimsan şehrinin girişinde askerler, bir Fransız’ı geri çevirdi. Geri dönüş yolunda bu Fransız, en yakın yerleşim yerine kilometrelerce uzakta bir kayaya çarptı ve aracı kullanılmaz hale geldi. Çoğu kişi için bu olay yolun sonu olsa da, mühendislik yapan Emile Leray için bu durumdan çıkmanın bir yolu vardı. 

Hikayesini Great Big Story kanalına anlatan Leray’ın macerası, adeta gerçek hayattaki bir Iron Man hikayesi oldu. Aracın parçalarından kendine önce bir sığınak yapan adam, sonrasında da aracın kalan parçalarından motosiklet benzeri bir araç yaparak yolculuğunu tamamladı.

Bir arabadan ev ve araba yapmak

Kendini kurtarma sürecine öncelikle aracının kaportasından bir sığınak yapmakla başlayan mühendis, sonrasında ise aracın iskeletini kısaltma yoluna gitti. Kırılan aksları da düzelttikten sonra üç tekerlekli bir otomobil-motosiklet arası bir araç ile yola devam etti. Bu esnada aracın ateşleme sistemini gidonun üzerine taşırken, arka kısma da süspansiyonu yerleştirdi. Bu süreç 12 gün ve 11 gece sürdü. 

Öte yandan bu ilginç araçla evine geri dönmeye çalışan adam, Fas’tan geçerken aracının “Citroen 2CV’nin özelliklerini taşımadığı” gerekçesiyle 450 euroluk bir cezaya da çarptırıldı. Hatta bu araç bugün bile Leray’ın elinde. Aslında, Citroen 2CV’ye özel bir ilgisi bulunan mühendis, bu araçtan ve parçalarından bir tekne, bir rugby topu, bir masalı testere ve hatta gözlük bile yapmış. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.