Ara Güler’in İzinde: Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında Manisa’dan Eserler Ödüllendi
Ara Güler’in izinde, Manisa’dan eserler, uluslararası yarışmada ödüllü anlar ve fotoğrafın evrensel dili.
FOTON Derneği tarafından vefatının 8. yılı anısına düzenlenen uluslararası yarışmada, usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler‘in mirası bir kez daha canlı tutuldu. Yarışmaya Manisa’da çektiği kareyle katılan fotoğrafçımız İsmail Aybey, dereceye girerek önemli bir başarı elde etti.
Ara Güler’in belgesel fotoğrafçılık vizyonunu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 15 Eylül-15 Ekim 2026 tarihleri arasında çekilmiş görüntüler başvuru için kabul edildi. Başkanlık eden jürinin titiz değerlendirmesi sonucunda toplam 2 bin 164 kare arasından 30 fotoğraf ödüle layık bulundu.
9 kişilik uzman jüri, duayen foto muhabiri Coşkun Aral’ın da aralarında bulunduğu isimlerle teknik ve içerik açısından gelen eserleri inceledi. Manisa’dan katılan İsmail Aybey, elde ettiği başarıyla uluslararası arenada Manisa’yı temsil ederken, ödüllü fotoğrafın Ara Güler anısına yapılacak etkinlik ve sergilerde sanatseverlerle buluşturulması planlandı.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı, Haberler.com