DOLAR 32,1822
EURO 34,9839
ALTIN 2.506,72
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Apple’ın tedarikçisi intikam peşinde!

02.10.2019
A+
A-

TSMC’nin ABD, Almanya ve Singapur’daki GlobalFoundries’e karşı geldiğini ve bu kuruluşun 25 TSMC patentini ihlal ettiğini bildirdi. TSMC, yalnızca GlobalFoundries’in rahatsız edici çipler üretip satmasını engellemek için bir önlem almakla kalmayıp, aynı zamanda “GlobalFoundries’in maddi zarara uğramasını” istiyor.

GlobalFoundries’in TSMC’nin patentlerini ihlal ettiği iddia edilen çipler, 40nm, 28nm, 22nm, 14nm ve 12nm üretim süreçleriyle üretiliyordu. Bu rakamlar her çipte bulunan transistör sayısını gösteriyor. Üretim sürecindeki değer ne kadar düşük olursa, her çipin içine yerleştirilmiş olan transistör sayısı o kadar fazla oluyor.

Örneğin, Huawei’nin HiSilicon ünitesi tarafından tasarlanan Kirin 990 işlemcisi 7nm üretim süreci ile TSMC tarafından üretildi. Bu yonga setlerinin her biri yaklaşık 10,3 milyar transistör taşıyor. Bir çip içindeki daha fazla transistör, daha fazla güç ve enerji verimi açısından daha iyi sonuçlar veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.