DOLAR 32,2610
EURO 34,7955
ALTIN 2.399,47
BIST 10.174,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Uber uçan taksi hizmeti için ilk şehirleri belirledi!

02.09.2018
A+
A-

Uber Air adıyla hizmete girecek olan hizmet Delhi, Tokyo, Mumbai, Seul, Sydney ve Taipei şehirlerindeilk hizmetini verecek.  Ancak bundan önce ilk deneme uçuşları 2020 yılında Dallas ve Los Angeles‘te gerçekleşecek. Ticari uçuşların ise 2023 yılında başlaması bekleniyor.

Yerli helikopter T625 motor çalıştırdı!

Türkiye’nin ilk yerli helikopterlerinden birisi olan TAI T625’in yer testleri devam ediyor. Uçuş için gün sayan yerli helikopter T625 ilk kez motor çalıştırdı!

Uber‘in bu tür bir hava taşıma hizmeti sunacağı uzun süredir biliniyordu. Özellikle kalabalık şehirlerde trafik çilesinden kurtulmak için uçan taksi bulunmaz bir nimet olacağa benziyor. Ancak ilk başlarda bu hizmetin çok pahalı olacağına dair söylentiler var.

Tabii ki şirket bu hizmetin ne kadar ücretle sunulacağını henüz  açıklamadı. Beklendiği gibi pahalı bir hizmet olursa, hava alanına ya da toplantıya yetişmek isteyen iş insanlarının tercihi olacağını tahmin etmek zor değil.

Tabii ki burada Uber tarafından kullanılacak olan araçta önemli. Mayıs ayında düzenlenen Uber Elevate zirvesinde uçan taksilerin nasıl olacağına dair ilk prototipler ortaya çıkmıştı.

Buna göre aracın fosil yakıtlarla değil elektrikle çalışması bekleniyor. En önemli detay ise bu taksilerin dikey kalkış yapabilen, çok pervaneli ve insan taşıyabilen drone olmaları. Uber geliştirilen aracın 240 km hıza ulaşacağı ve 100 km menzile sahip olacağını daha önce açıklamıştı.

Uber uçan taksi hizmetini ilk veren şirket olmak istiyor. Ve şimdiye kadar yaptığı yatırımlara bakılırsa bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Ancak bu yatırımları yapan şirket sayısı gün geçtikçe artıyor. Önümüzdeki yıllarda uçan taksi hizmeti veren şirketlerin artması sonrası hava trafiğinin nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, İstanbul gibi büyük şehirlerin trafik sorununa uçan taksi ilaç olabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.