DOLAR 32,4915
EURO 34,9207
ALTIN 2.436,78
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Apple’ın MacBook için gelecekteki çok ilginç planı Apple MacBook odaklı planı ile yine karşımıza çıkıyor. Bir süredir konuşulan ”bükülebilir MacBook” …

07.05.2020
A+
A-

Apple radikal değişikliklerin birçoğunu MacBook’ları için yapıyor. Geçenlerde piyasaya sürülen 13 inç MacBook Pro’sunda bazı şansın dönmesi yapmıştı. Gürültüsüz sedasız karşımıza meydana çıkan bu dizüstü bilgisayarın beklenen özelliklerle geldiğini aktaralım. Bunların yanında Apple katlanabilir yapıda yeni MacBook’lar ile piyasaya çıkabilir.

Gelecekteki MacBook ya da MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarında katlanabilir bir tasarım öneren yeni Apple patentlerini görüyoruz. Apple’ın gelecekte bize katlanabilir bir tasarıma sahip yeni bir MacBook ya da MacBook Pro arzetmek için çalıştığını gösteren patent görselleri, şirketin zaten bir süredir üstünde çalıştığı söylenen detayları barındırıyor.

Laf konusu patentte ise ekranı bilgisayarın gövdesine bağlayan mevcut menteşe mekanizmasını değiştirmeye çalışan Apple karşımıza “MacBook Pro’ya uygulanabilecek düzlemsel menteşe düzeneği” adını verdiği yeni bir patent ile çıkıyor.

Alınan patentin açıklamasında ise çıkıntısı olmayan bir görünüm ile birlikte tek parçalı gövdeye sahip cihazın kavisli ve bükülebilir bir detay barındırdığı yazıyor. Tek parçadan oluşan cihazın iki bölümü bulunuyor. Körüklü bir yapıda tasarlandığı görünen bu bükülme yerlerinin elastik yapısıyla uyarı çekeceği söyleniyor.

Böyle bükülebilir bir ekranla aynı zamanda menteşeli bir yapıyı birleştiren tasarımın yanında Apple’ın keza ‘’ayarlanabilir ve bükülebilir yapıdaki MacBook’a bununla beraber elastik bir pil de eklenmesi gerektiği’’ aktarılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.