DOLAR 32,5766
EURO 34,7968
ALTIN 2.510,43
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Apple’ın Mac Pro sınavı başlıyor! ABD Başkanı geliyor Apple’ı, ABD Başkanı Donald Trump’ı ve nihayetinde kullanıcıları da doğrudan ilgilendiren buluşmaya …

18.11.2019
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde üretilen yeni Mac Pro, bir değişiklik olmaz ise önümüzdeki ay yeni vergi tarifesinden nasibini alacak. Bu uygulamadan kaçınmak isteyen Apple, Trump’ı henüz tamamen ikna edemedi.

15 bileşenden 10 tanesini vergiden muaf ettirebilen teknoloji devi, geriye kalan 5 bileşenin de vergi politikasına bağlı olmasını istemiyor. İlgili parçalar için yaptığı başvuruya red cevabı alan Tim Cook, Trump ile bir kez daha konuşacak.

Teksas’ın Austin şehrinde bulunan fabrikayı ziyaret edecek olan Donald Trump, kendi politika anlayışı gereği Amerikan projelerinin desteklenmesini istiyor. Apple’ın CEO’su Tim Cook, bu anlayıştan yararlanmaya çalışıyor.

20 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen fabrika ziyaretinde Tim Cook’un orada olup olmayacağı bilinmiyor. Apple için büyük önem arz eden tek olay, yüzde 25’lik ek vergi tarifesinin uygulanmadan rafa kaldırılması.

“Mac Pro 7.1″ adı ile satışa sunulacağı belirtilen cihaz, diğer Apple ürünleri gibi maliyet konusunda istenen verimliliği sağlayamayabilir. Beyaz Saray tarafından doğrulanan ziyaret, Trump’ın son bir kez daha karar vermesinde etkili olacak.

En kilit konular da bile Başkan Trump’ı sert bir şekilde uyarmaktan çekinmeyen Tim Cook, en son uygulanan vergi muafiyeti sayesinde biraz olsun rahatlamıştı. Tecrübeli yönetici, Trump’ın istihdam konusundaki hassasiyetini biliyor.

ABD Başkanı Trump, Teksas eyaletinde bulunan fabrikanın maliyetlerin düşürülmesi sayesinde daha fazla kişiye istihdam sağlayacağına inanırsa geriye kalan parçaları da yeni vergi tarifesinden uzak tutabilir.

Bu kritik buluşma, kullanıcıları da doğrudan etkiliyor. Vergilerin yüksek olması, üretim maliyetlerini etkilediği gibi pazar fiyatlarını da yukarıya çekiyor. Önümüzdeki günlerde Trump’tan vergiler hakkında bir açıklama duyabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.