DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Apple’ın ‘En Değerli Şirket Unvanını’ Kaybetmesi, Galaksimizin Merkezindeki Kara Deliğin Fotoğrafı: İşte Haftanın En Önemli Gelişmeleri

15.05.2022
A+
A-

Sürekli değişip gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni gelişmelere şahit oluyor, bu haberleri detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftada da teknoloji dünyasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de bu içeriğimizde hem teknoloji dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerini hem de haftanın dikkat çekici içeriklerini sizler için bir araya getirdik. Gelin, tüm bu haberlere daha yakından göz atalım.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Açıklandı: İlk 500’de Türkiye’den 6 Üniversite Var

üniversite

Round University Ranging (RUR), her yıl yayımladığı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın 2022 versiyonunu geçtiğimiz günlerde paylaştı. Liste, dünyanın en iyi üniversitelerini ortaya koyarken Türkiye’deki üniversitelerin dünya sıralamasındaki durumunu da göstermiş oldu.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Galaksimizin Merkezindeki Kara Delik İlk Kez Görüntülendi! [Video]

kara delik fotoğrafı

28 Nisan’daki heyecan verici ‘çığır açıcı yeni olayın açıklanacağı’ duyurunun ardından bugün, beklenen açıklama geldi ve çığır açıcı keşif tüm dünyayla paylaşıldı. Avrupa Güney Gözlemevi, galaksimizin merkezindeki devasa kara deliğin fotoğrafını ilk kez paylaştı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Apple Artık Dünyanın En Değerli Şirketi Değil: İşte Tahtın Yeni Sahibi

apple

Apple, hisse senetlerinde yaşanan yüzde 5’lik düşüşle “dünyanın en değerli şirketi” unvanını kaybetti. An itibarıyla dünyanın en değerli şirketi, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Aramco…

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Türkiye’de 1 Hafta Tatil Yapmanın ‘Ortalama’ Fiyatı Açıklandı (Bu Yaz da Balkonda Güneşleneceğiz)

tatil

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’de iki kişilik bir ailenin bir haftalık tatil yapabilmesi için yaklaşık kaç para harcaması gerektiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bu yaz tatil yapmak muhtemelen hiç kimse için kolay olmayacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Mars’ta Mağara Kapısına Benzeyen Gizemli Bir Yapı Bulundu (Komplo Teoricilerini Çıldırtır)

mars

NASA’nın yeni yayımladığı Mars fotoğrafları, adeta bir mağara kapısı gibi duran merak uyandıran bir yapıya yer verdi. Fotoğraftaki yapının gizemi açıklanmasa da bir teori ortaya atıldı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.