DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Apple’ın AirTags İçin Geçtiğimiz Yıl Aldığı Patentler Ortaya Çıktı

23.10.2020
A+
A-

Apple’ın AirTags adında yeni bir ürün üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşuluyor ve daha önce pek çok Apple patentini ortaya çıkarmış olan Patently Apple şimdi, Apple’ın yaklaşık bir yıl önce Airtags için almış olduğu patentleri ortaya çıkardı.

AirTags’in en fazla dillendirilen işlevi, bağlı olduğu cihazların yerini çok küçük yanılma paylarıyla gösterebilecek oluşu. AirTags’i “iPhone’umu Bul” uygulamasından ayıran en büyük fark ise bağlı olduğu tüm cihazları, sağ-sol gibi yön bilgileriyle gösterebiliyor oluşu.

airtags patent

Yeni ortaya çıkan patent görselleri ise Apple’ın AirTags için en azından teoride çok daha fazlasını planladığını ortaya koyuyor. Buna göre AirTags, bağlı olduğu cihazların yerini göstermenin yanı sıra vücudunuzun pozisyonunu da tespit edebilecek ve hatta ekrandaki etkileşimli bir karakterin hareketlerini kontrol etmenizi sağlayabilecek.

MacRumors tarafından aktarılan diğer bilgilere göre ise Apple, söz konusu patentlerde AirTags’in binalara monte edilebileceği bir kullanım da sunuyor. AirTags’in binaya monte edilmesinin nedeni ise iPhone gibi Apple ürünlerinin ev, iş yeri gibi konumlara gelindiğini ya da evden çıkmak üzere olduğunuzu fark ederek buna göre aksiyon alabilmesi.

airtags

Ayrıca söz konusu patent, AirTags’in cüzdan, anahtar, saat gibi kaybolması halinde büyük sorunlara neden olabilecek ürünlerde kullanılabileceğini de gösteriyor. Ancak bu konuda sürpriz bir kullanım sunulmuyor ve yalnızca AirTags sayesinde bu ürünlerin çalınması ya da kaybolması halinde konumlarını bulabiliyorsunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.