DOLAR 32,2234
EURO 35,0893
ALTIN 2.501,07
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Apple’dan umulmayan karar değişikliği! “Apple mağazaları kapandı mı?” sorusu bir kez daha gündeme geldi. Zira Apple yeni kararını açıkladı. …

20.06.2020
A+
A-

Daha önce ABD’de yaşanan yağmalama olayları ve Corona virüsüne karşısında alınan önlemler birçok kere gündeme gelmişti. ABD’li teknoloji şirketinden alınan bilgilere kadar 4 eyalet için tekrar mağaza kapatma kararı alındı.

Apple, bu eyaletlerde tespit edilen Corona virüsü vakalarının beklenmedik bir şekilde arttığını ve bu artışın korkutucu olduğunu açıklama etti. Apple bu yüzden 11 mağazasını geçici bir süreliğine kapattığını açıkladı.

“Geçici bir süreliğine” ibaresi hakkında bir izah etme yapan teknoloji firması, bu kararın şimdilik bu hafta sonu için geçerli olduğunu aktardı. Apple bu süreyi vakaların artma hızına ve miktarına tarafından uzatabilir.

Birçok kullanıcı bu kararın can sıkıcı olduğunu açıklama etse de fiilen bu kararın doğru olduğunu düşünüyor. Zira işler ilgili kararın uygulandığı Florida, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Arizona adına hiç iyi gitmiyor.

Bir Apple sözcüsü, Apple’ın bu durumu yakından takip edeceğini ve bu mağazaları en kısa sürede her yerde geri açacağını duyurdu. Bu durumun Türkiye için geçerli olmadığını belirtelim.

COVID-19 olarak da adlandırılan Corona virüsü için yeni önlemler alınacak gibi duruyor. Apple kendisine zarar veren mağaza kapatma kararını göstermek yerine müşterilere alternatif çözümler sunmayı istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.