DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Apple’dan iPhone cihazlara yeni güvenlik özelliği

Apple, Çalınan Cihaz Koruması özelliğiyle birlikte iPhone cihazlarda yapılan kayıtlı parolaları görüntüleme ve telefonu sıfırlama gibi hassas işlemlerde parolaya ek FaceID yani yüz tanıma sisteminin de kullanılması gerektiği kaydedildi.

14.12.2023
A+
A-

Apple, iPhone cihazların çalınması durumunda hırsızların özel şifreleri öğrenmesini önlemek için yeni bir güvenlik modu kullanıma sunuyor.

Çalınan Cihaz Koruması özelliği olarak bilinen bu güvenlik modu, ikinci bir güvenlik katmanı oluşturarak cihazın sahibiyle ilişkilendirilmediği bir konumda olduğu algılanırsa, kayıtlı parolaları görüntüleme veya telefonu sıfırlama gibi hassas işlemler için parolaya ek olarak FaceID yani yüz tanıma özelliğinin de kullanılması gerekecek.

Çalışan çalıntı bir iPhone, yazılımla kilitlenmiş bir iPhone’dan daha değerlidir ve genellikle parçalar için satılması gerekir.

Apple, her iPhone kullanıcısından aygıt kurulurken dört haneli ya da altı haneli bir parola girmesini istiyor.

Ancak kayıtlı parolalar ve telefonu sıfırlama gibi işlemlerde de yalnızca dört veya altı haneli parolanın girilmesi yeterli oluyordu.

Apple, bu özellikle birlikte bazı hassas işlemler için dört veya altı haneli parolaların yeterli olmayacağını, FaceID yani yüz tanıma sistemini okutmadan yapılamayacağını kaydetti.

ÇALINAN CİHAZ MODU NASIL AÇILIR?

Çalınan Cihaz Modu, iOS’un en son geliştirici beta sürümü olan iOS 17.3’e sahip olanlar için Face ID ve Parola > Çalınan Cihaz Koruması altında açılabilir.

Bu özelliğin önümüzdeki haftalarda iOS 17.3 genel kullanıma sunulduğunda diğer iPhone kullanıcılarına da gönderileceği belirtildi.

Bir Apple sözcüsü yaptığı açıklamada, “Kullanıcı aygıtlarına yönelik tehditler gelişmeye devam ettikçe, kullanıcılarımız ve verileri için güçlü yeni korumalar geliştirmek için yorulmadan çalışıyoruz.

iPhone veri şifreleme uzun zamandır sektörde lider konumdadır ve bir hırsız, kullanıcının parolasını bilmeden çalınan bir iPhone’daki verilere erişemez.

Bir hırsızın kullanıcının parolayı girdiğini gözlemleyebildiği ve ardından aygıtı çalabildiği nadir durumlarda, Çalınan Aygıt Koruması sofistike bir yeni koruma katmanı ekliyor.” diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.