DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Apple yonga tasarımcısını Google’a kaptırdı!

24.12.2017
A+
A-

The Information tarafından paylaşılan bilgiye göre Google, 2012’den bu yana iPhone’lar için silikon mimarisi çalışmaları ile yonga tasarımına büyük katkı sağlayan mobil yonga tasarımcısı John Bruno‘yu bünyesine kattı.

Söylenilene göre Apple’ın iPhone ve iPad işlemcilerinin rakiplerinin önüne geçmesini sağlayan analiz grubunu kuran ve yöneten isim olan Bruno, artık Google’ın eksiklerini kapatmak için çalışacak. Ancak LinkedIn profilinde “Sistem Mimarı” olarak gözüken Bruno’nun Google’da tam olarak ne yapacağı halen bilinmiyor.

Bruno, Apple’ın mobil yongalarından önce, Advanced Micro Devices ve ATI Technologies şirketlerinde yonga tasarımı üzerine çalışmalar yapıyordu. AMD’nin baş mühendisi olarak yükselişe geçen John Bruno, Fusion işlemcilerinin tasarımına da öncülük etti.

Bu Google tarafından gerçekleştirilen ilk transfer değil. Zira, geçtiğimiz dönemlerde Apple’ın yanı sıra mobil işlemci sektörünün lideri haline gelen Qualcomm’da çalışan birçok önemli mühendis Google’a geçiş yaptı.

Şu ana kadar Google’ın referans olduğu Nexus serisi modeller ve Pixel serisi modeller donanım tarafında rakiplerine kıyasla farklı noktalarda bir iki adım geri planda kalırdı.

Görünen o ki en hızlı şekilde en yeni Android sürümünü kullanmak isteyenlerin tercihi olan Google modelleri, tasarlanan yeni güçlü çiplerle birlikte artık çok daha güçlü bir hale bürünecek ve bir Pixel serisi akıllı telefon almak için çok daha iyi bir nedeniniz olacak.

:: Bu durum hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.