DOLAR 32,2535
EURO 34,6775
ALTIN 2.401,48
BIST 10.261,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Apple yeni bir parmak izi okuyucusu patenti aldı!

16.08.2018
A+
A-
Xiaomi Mi A2 ön inceleme – Xiaomi resmen Türkiye’de!

Xiaomi Mi A2 ön inceleme videosu ile karşınızdayız. Xiaomi’nin Temmuz ayında duyurmuş olduğu orta segmentin iddialı telefonu Mi A2 elimizde!

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen, ‘Sesli giriş işlemleri için kullanıcı profili oluşturma’ başlıklı patent ile Siri‘nin kullanım alanın geliştirileceğini görüyoruz. Böylece Siri, biyometrik ses tanımlama sistemiyle, sesinizi tanımlayacak.

Geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan patent başvurusunun 2017 yılında yapıldığı görülüyor. Patentin yayınlanan şemasında gördüğünüz gibi, ses ile verilen komut ilk önce biyometrik ses yoluyla tanımlanıyor. Daha sonrasındaysa tanımlanan ses, daha önceden Siri üzerinden kullandığımız kelimeleri kütüphaneden bularak, sesi doğruluyor.

Kullanıcılar bu sesli komut sisteminde kullanılabileceği kelimeleri önceden de belirleyebilecek. Daha güvenli bir kilit sistemi için yeni teknolojiler üzerinde çalışan dev firma, adından söz ettirmek istiyor. Böylece sesli asistan Siri üzerinden kullanıcı adınızı ve parolalarınızı rahatlıkla kaydedebileceksiniz.

Apple’dan yeni parmak izi okuyucu patenti!

Apple’n yeni almış olduğu bir diğer patentin ise, ekrandan parmak izi okumak için olduğunu görüyoruz. Bu konuda önemli bir başvurda bulunan firma dielektrik sensörün, üst üste binen diğer sensörlerin ve en az bir ışık kaynağının kullanımını ön görüyor.

Ekranın altına stratejik bir şekilde yerleştiren kameralar yardımıyla, bu sensör parmak izini 3 boyutlu bir yapıda yakalayabiliyor. Paylaşılan bu patentler hakkında henüz yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadığının da altını çizelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.