DOLAR 32,5383
EURO 34,8823
ALTIN 2.430,60
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Apple, yeni bir alan adı aldı WHOIS’ten bir sitenin kime ait olduğunu hızlı bir şekilde görebiliyor. Son olarak, Apple’a ait bir alan…

13.04.2020
A+
A-

Yapılan arama sonrasında Apple Inc. tarafından tescil edilen bir internet sitesi ismi ortaya çıktı. “AppleCoronavirus.com” alan adının alındığı görüldü. Kaydın, büyük şirketler için alan adlarını koruyan ve Apple tarafından da alan adı kayıtları için kullanılan CSC Corporate Domains tarafından yapıldığı görülüyor.

Ortaya çıkan AppleCoronavirus.com isimli web sitesi şimdilik tabii ki etkin değil. Ancak kaydın, Apple ve Google’ın COVID-19 için ortak bir çalışma yapacağının açıklanması ile aynı dün ortaya çıkması oldukça ilgi çekici oldu.

Hatırlayacağınız gibi Apple ve Google, hükümetlerin ve sağlık kuruluşlarının virüsün yayılmasını azaltmak amacıyla gösterdiği çabaları ortak bir takip sistemi geliştirerek destekleyecek.

Geliştiriciler, hükümetler ve sağlık kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek salgın hızının azalmasını daha sonra da kontrol altına alınmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten yetkililer, ilk aşamanın Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi aşağıdaki haberimizden de öğrenebilirsiniz.

Detaylar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.