DOLAR 32,3704
EURO 34,7268
ALTIN 2.400,47
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Apple WWDC 2020 etkinliğinin tarihini açıkladı Corona virüs salgını nedeniyle iptal edilen ve sonra internete taşınmasına karar verilen Apple …

06.05.2020
A+
A-

Bu yıl 31’incisi düzenlenen etkinlik tüm geliştiriciler için ücretsiz olacak. Apple’ın geliştiricilere yönelik internet sitesi Apple Developer’dan ve mobil uygulaması üzerinden etkinliği izlemek mümkün olacak.

Başta yeni iOS sürümü olmak üzere iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac’in bir sonraki büyük yazılım güncellemesi bu etkinlikte resmiyet kazanıyor. Bu kapsamda iOS 14 ve iPadOS 14’ün 22 Haziran tarihindeki bu etkinlikte duyurulması bekleniyor.

Apple bazen yeni ürünlerini de bu etkinlikte tanıtabiliyor. Örneğin geçen yıl Mac Pro’nun onarılmış hali bu etkinlikte tanıtıldı. 2017 yılındaki etkinlikte ise HomePod olarak adlandırılan akıllı hoparlör tanıtıldı.

Şirket hem, öğrenim hayatına devamlı geliştiricilere kendi Swift oyun alanlarını yaratarak kodlama aşklarını görüş fırsatı sunan Swift Student Challenge’ı da duyurdu. Geçen sene WWDC’ye 37 bambaşka ülkeden 350’nin üstünde öğrenci geliştirici katıldı. Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilecek toplantımızı dünyanın her yerinden katılımcılar için her zamankinden daha erişilebilir ülkü geliyor.

Dünyanın her yerinden öğrenci geliştiriciler, üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yaratarak bugünden itibaren Pasifik saatiyle 17 Mayıs 00:00’a dek Swift Student Challenge’a başvurabilecek. Kazananlar özel bir WWDC20 ceket ve rozet seti ile ödüllendirilecek.

5 Adımda yedi günde kodlamayı öğrenmenin ve Swift Student Challenge’a katılmanın yolları:

– Swift Playgrounds ’u okuyarak App Store’daki dünya kalitesindeki uygulamaları kâğıda dökmek için kullanılan “Swift” ile kodlamayı öğreneceğini keşfet.
– Swift Playgrounds uygulamasını iPad veya Mac’inde indir.
– İlk “Playground- sahne” olan Kodlamayı öğren 1’e başla ve yedi seviyeyi birer günde geç.
– Üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yarat.
– Swift Student Challenge’a buradan başvur. Başvurular 17 Mayıs Pacific saat ile 23.59’a kadar yapılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.