DOLAR 32,2741
EURO 34,8281
ALTIN 2.403,60
BIST 10.298,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Apple Watch Series 5 tanıtıldı! İşte özellikleri

10.09.2019
A+
A-

Tanıtılan iPhone’ların ardından Apple Watch serisinin yeni üyesi de kullanıcılara sunuldu. iPhone’lar birçok sızıntıyla karşımıza çıkmış olmasına rağmen yeni Apple Watch üyesi hakkında pek de bilgi yoktu. Hatta tanıtılıp tanıtılmayacağı da net olmayan yeni saatin hem tasarımı hem de donanım özellikleri belli oldu.

Geçtiğimiz yıl Apple Watch Series 4 ile daha büyük bir ekran sunan Apple, bu yılki Apple Watch için tasarımsal bir değişiklik yapmayarak karşımıza çıktı. 3 farklı araştırmayla kullanıcı deneyimini geliştirerek anlatılmaya başlanan Apple Watch Series 4’ün geliştirilen yazılımsal özellikleri ile dikkat çekti.

Yeni Series 5’in Always-On özelliği ile artık saatinizin ekranı hiçbir zaman kapanmayacak ve normal bir saatmişcesine her saniye ekranınızı görebileceksiniz. Fakat siz ekrana bakmadığınız süreçlerde ekran parlaklığı otomatik olarak azalacak. Siz ekrana baktığınız zaman parlaklık ise otomatik olarak artacak. Bu teknoloji için yeni akıllı saatte LTPO Retina bir ekran kullanılmış.

Yeni akıllı saat üyesi de geçtiğimiz yıl olduğu gibi 40 ve 44mm kasa boyutlarına sahip olarak kullanıcılara sunulacak. Bu yılki modelde EKG özelliği ve yeni geliştirilmiş sağlık özellikleriyle daha çok ön plana çıktı.

Ayrıca Apple Watch’un yeni bir özelliği de pusula olarak karşımıza çıktı. Artık yeni Apple Watch enlem, boylam, yükseklik ve eğim gösteren dahili pusulayı içerisinde barındıracak. Ayrıca cihazın Maps uygulaması da hangi yöne dönük olduğunuzu gösterecek şekilde güncellendi.

Yeni Apple Watch 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kaplamaya sahip ve Altın, Uzay Grisi ve Açık Gri olarak üç farklı renk seçeneği ile birlikte tanıtıldı. Apple Watch Series 5, resmi olarak 20 Eylül’de satışa sunulacak. GPS modelinin fiyat etiketi 399 dolar iken hücresel veriye sahip olan model ise 499 dolarlık fiyat etiketi ile satışta olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.