DOLAR 32,2703
EURO 34,6865
ALTIN 2.408,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Apple Watch 4 tasarımı bambaşka olabilir!

09.05.2018
A+
A-

Apple tarafından alınan patent “kavisli kenarlı ekrana sahip elektronik cihaz” başlığını taşıyor. Belki Apple Watch 4 belki de bir sonraki nesil watchOS tabanlı akıllı saatte kullanılma ihtimaline artık kesin gözüyle bakabileceğimiz tasarım için çalışmalar yapıldığı ortada. Öte yandan, şirketin sadece patent koruması sağlamak üzere de bu başvuruyu yapmış olma olasılığını da aklımızın bir köşesinde tutmamız gerek.

Patent, dairesel ekran ile gelen sorunları çözmek için gereken bir dizi teknolojiye de değiniyor. Açıklamada dikdörtgen piksel dizilerinin daire şeklinde şekillendirilmiş bir cihaza etkili şekilde uymayacağı ifadesi yer alıyor. Şirket, bu konuyu nasıl ele almayı planladığını da belirtmeyi tabii ki ihmal etmemiş.

U.S. Patent 9965995 açıklamasında; piksel dizilerinin genellikle dikdörtgen şekillere sahip olduğun altı çizilirken, dairesel göstergelerin sinyal hatlarının kalabalıklaşmasına ve ekran alanının verimsiz kullanımına yol açan darboğaz bölgelere sahip olabileceğinin altı çiziliyor. Bu nedenle dairesel ekranlar veya kavisli ekranlara sahip diğer ekranlar gibi gelişmiş ekranlar temin edilmek istenebileceği vurgulanıyor.

Patent için adı geçen bazı cihazlar arasında kol saati, kolye, kulaklık ve gözlüklerin de adı geçiyor. Apple üzerinde elma logosu olan bir dairesel tasarımlı bir kolye de sunar mı bilemiyoruz. Şirketin artırılmış gerçeklik tabanlı akıllı gözlük sunması için daha yıllar olduğunu da hatırlatalım. Şirket geçtiğimiz ay üçüncü parti kadranlara destek için de kolları sıvamıştı.

Apple’dan beklenmedik hamle!

Apple’dan yeni güncelleme ile beklenmedik bir hamle gelebilir. Bu hamle ile Apple Watch kadran konusunda çok daha geniş bir seçenek sunabilir. İşte detaylar.

Bakalım dairesel tasarım sürpriz yaparak Apple Watch 4 ile karşımıza çıkacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.