DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Apple, Microsoft’un haklı olduğunu itiraf etti

21.03.2020
A+
A-

Apple CEO’su Tim COOK altı sene önce yeni Mac ve iPadleri tanıtırken, bu konuda Microsoft ile alaylı bir dilde konuşmayı ihmal etmemişti. “Bizim Microsoft ile rekabetimiz farklı, onların kafası karışmış.” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Ekleyerek, ” Netbookların peşinden koşuyorlardı, şimdi PC’leri tabletlere, tabletleri PC’ye dönüştürmeye çalışıyorlar. İleride neler yapacaklarını kim bilir? ” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Yeni iPad Pro sonrası Lidar tarayıcılı iPhone konsepti!

Ancak insanların klavye ve dizüstü alışkanlıkları, Apple‘ı da Microsoft gibi düşünmeye itti. Zaman geçtikçe, iPad’ler de değişmeye başladı. iPad Pro ve Surface Pro birbirine daha çok benzemeye başladı. İkisinin de klavyeleri, trackpadleri ve stylus kalemleri var. iPadOS’un imleç ve mouse desteği almasıyla birlikte, Apple sonunda Microsoft‘un tabletler hakkında haklı olduğunu itiraf etti.

iPad pro Klavyesi

Apple, yıllar içinde iPad‘lerin değişimine uyum sağlamayı kabul etti. Bu nedenle iPad için daha çok dizüstü tarzında uygulamalar getirildiğini görüyoruz. iPadOS’un insanların istediği dizüstü bilgisayar benzerliğini biraz olsun taşımasını umut ediyorlar. Gelecek seneler ise Apple‘ın iPad hakkındaki planlarını daha iyi ortaya koyacak.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.