DOLAR 32,2014
EURO 34,7667
ALTIN 2.418,85
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Apple Mac satışlarına yetişemedi Global bilgisayar satışları ile ilgili detaylar yayınlandı. Bu detaylarda üretim problemleri dikkat …

12.04.2020
A+
A-

Yapılan yeni açıklamalara göre, Apple’ın 2020 ilk çeyreğindeki Mac sevkiyatları yüzde 21 seviyesinde gerilemiş durumda. Bu sonuçlar ile birlikte Apple’ın uzun yıllardır gösterdiği en kötü üretim oranları ile karşı karşıya olduğunu söylemek mümkün.

iOS ve Android rekabetinde yıllar sonra bir ilk

iOS ve Android rekabeti ile ilgili önemli analizlerin sonuçları ortaya çıktı. Buna göre yıllar sonra yeniden iOS tarafında yükselik görünüyor. İşte tüm detaylar!

Açıklanan bu yüzde 21 oranındaki düşüş, ortalama 3.2 milyon daha az Mac modeli satıldığı anlamına geliyor. Yayınlanan bilgilerde sadece Apple’ın değil Lenovo, HP, Dell ve Acer’ın da bilgisayar sevkiyatları ile ilgili detayları bulunuyor. Apple’dan sonra en büyük düşüş, HP ve Acer tarafında yaşanmış. Ardından Lenovo ve Dell kendini gösteriyor.

Mac satışları ile birlikte genel olarak sektördeki öncü isimlerin tamamında üretim sorunu yaşandığını söylemek mümkün.

Corona virüs pandemisi sebebi ile global olarak bilgisayar satışlarında bir artış yaşandığı bilgisi gündeme gelmişti. Ancak yine aynı sebepten dolayı üretim tarafında yaşanan sorunlar, taleplere yeteri kadar cevap verilememesi olarak sonuçlanmışa benziyor.

Şimdiye kadar yapılan satışların büyük çoğunluğu, anlaşıldığı kadarı ile perakende mağazaların depolarındaki ürünlerden meydana geliyor. Stokların yenilenmesinde başta Apple olmak üzere tüm isimlerde sorun yaşanıyor.

Eğer 2020 ikinci çeyreğinde de benzer bir tablo ile karşı karşıya kalınırsa, üretimlerin çok daha aşağıya doğru ilerleyeceğini söylemek, hiç de yanlış olmayacaktır. Dolaylı olarak kullanıcıların taleplerine cevap verilemeyebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.