DOLAR 32,5552
EURO 34,8986
ALTIN 2.437,26
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Apple Lisa OS açık kaynaklı oluyor!

29.12.2017
A+
A-

Computer History Museum yazılım kuratörü Al Kossow, herkesin Lisa işletim sistemi kaynaklarını görmesini sağlamak istediklerini ifade ediyor. Kodların Unix programlama dili ile ilişkili olarak dönüştürüldüğü ve sonuçların Apple’a inceleme için gönderildiği, sorun olmaması halinde bu kodun 2018 yılının başında halka açılacağının müjdesi verilmiş durumda.

Döneminin çığır açan sistemi olan Lisa, grafiksel kullanıcı arayüzü sunan ilk bilgisayarlardan da birisiydi. Ayrıca sistem, fare desteği sunması ve bir dosya sistemine erişim sağlamasıyla da öne çıkıyordu. Hatta orijinal Lisa bilgisayarın çıkışında 25 bin dolar fiyat ile satıldığını da belirtelim. Daha sonra daha ucuz revizyonları çıkan ürün büyük başarı sağlayamamış ve Steve Jobs’ın projeden çıkartılmasına sebep olmuştu.

:: Apple işletim sistemleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.