DOLAR 32,1905
EURO 34,9792
ALTIN 2.508,88
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Apple iPhone işlemcisiyle yeni bir ilke hazırlanıyor Apple’ın geleceğe dönük çalışmaları ortaya çıktı. Belli Ki o ama Apple, 3 nm işlemci ile iPhone tarafında…

10.06.2020
A+
A-

Alınan bilgilere tarafından Apple, işlemci imal ortağı TSMC ile birlikte 3 nm işlemci üretimi üstünde ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu işlemcilerin başlangıçta 2021 yılında kendini göstereceği, ama tam kapasiteli üretimlerinin 2022 yılına uzayacağı ifade ediliyor. 3 nm imal bandından çıkacak bu işlemcinin ise Apple tarasımı olan A16 ismini taşıması bekleniyor.

İddialara kadar keza 2022 iPhone hem de 2022 iPad modellerinde Apple A16 işlemci kullanılacak. Sektördeki bazı yorumlara tarafından de Apple, bu hamlesi ile piyasada bulunan ilk 3 nm işlemcili mobil cihazları da gündeme getirecek olabilir.

Apple, Google’ın yapamadığını yapacak!

Apple, yıllar sonradan Goolge’ın yapamadığını başarabilecek gibi görünüyor. İşte beklenen Apple Glass özellikleri ve bilinmesi gerekenler!

Bunlara ilave olarak yeni cins iPhone modellerinde kullanılacak mevcut 5 nm işlemci üretim sürecinin iyileştirilmiş hali olan 5 nm Plus ile ilgili de çeşitli ifadeler bulunuyor. Görünüşe Göre o fakat Apple, 3 nm mobil işlemci öncesinde 5 nm tarafında da manâlı bir iyileştirme hazırlamış durumda. Bu işlemcilerin iPhone 12 modellerinde Apple A14 ismi ile kendini göstermesi de muhtemel olabilir.

Son olarak belirlemek gerekirse 5 nm seviyesinden 3 nm üretim bandına geçilmesi, mobil işlemcilerin daha yüksek operasyon gücü sunması ile birlikte daha bereketli bir ülkü gelmesine de vesile olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.