DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Apple, iOS 10 yüzünden davalık oldu

17.10.2019
A+
A-

Apple, Kaliforniya eyaletinden gelen bir dava haberiyle sarsıldı. iOS 10 kullanıcıları, teknoloji devine batarya yönetim konusu ile ilgili bir dava açtı. AppleInsider tarafından yayınlanan rapora göre, davacılar iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 ve 7 Plus kullanıcılarından oluşuyor. İddialara göre, bir özellik kullanarak iPhone’un işlemcisini ağır yük koşullarında kısıtlayan Apple iOS 10 ile söz konusu telefonlara zarar veriyor.

Tartışmalar ilk olarak 2017 yılında çıkmıştı. Apple konuyla ilgili o zamanlar yaptığı açıklamada bunun telefonların batarya performansını korumak için yapıldığını savunmuştu. Şirket, cihazların performanslarını bu şekilde yöneterek rasgele kapanmasını önlediğini söylemişti. Ancak, kullanıcılar tarafından gelen tepkiler nedeniyle Apple, bir özür mektubu yayınladı ve garanti dışı pil değiştirme fiyatını revize etti. Böylece, tüketiciler telefonlarının pil ömrü azaldığında işlemci gücünden feragat etmek zorunda kalmayacak, bataryalarını orijinaliyle değiştirerek aynı performansı almaya devam edecekti.

2017 yılında yaşananların ardından Apple iOS 10 ile ilgili aynı sorun nedeniyle dava edildi. Davanın sebepleri arasında Apple‘ın bu uygulamayı daha önceden tüketicilere duyurmamış olması yer alıyor. Ayrıca, Apple’ın sonrasında yaptığı güncellemelerle performansı artırdığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı söyleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.