DOLAR 32,5249
EURO 34,7448
ALTIN 2.491,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Apple, Google’a bir çalım daha attı

05.10.2018
A+
A-

Cupertino merkezli teknoloji devi, uzun bir süredir dünyanın en değerli şirketi olma ünvanını elinde tutuyor. Konu sadece ABD bölgesine bakıldığında ise, Amazon’un bir süre tahtı devraldığı gibi bir gerçek var. Global pazarda da benzer bir durum söz konusuydu ancak Apple, en büyük rakibi Google’ı geride bıraktı.

Son dönemlerde büyük sorunlar yaşayan Facebook ise, 9. sıraya kadar gerilemiş durumda. Bilgi güvenliği ve gizlilik konusunda sıkıntılar yaşayan firma,yine de ilk 10 sırada kalmayı başarmış durumda. Interbrand tarafından yayınlanan “2018 yılının  en iyi 100 global markası” raporuna göre, Amazon’un yüzde 56 oranındaki inanılmaz büyüyüşü en dikkat çeken olayların başında geliyor.

Haberimize konu olan şirket ise, bu yıl içinde yüzde 16 oranında büyüme gerçekleştirmeyi başardı. Bu yükseliş ile birlikte, şirketin marka değeri 214.5 milyar dolar olarak güncellenmiş oldu. Cupertino devinin hemen arkasında ise Google yer alıyor. Yüzde 10 yükseliş ile birlikte 155.5 milyar dolar seviyesine yükselirken, Amazon ise 100.8 milyar dolar değeri ile üçüncü sırada yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.