DOLAR 32,2989
EURO 34,7939
ALTIN 2.399,07
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Apple dava edilmekten kurtulamıyor!

29.11.2018
A+
A-

Apple hakkında çıkan dava haberleri gün geçtikçe artıyor. Hagens Berman Sobol Shapiro isimli hukuk bürosu tarafından, toz filtresiz iMac ve Macbook ürünlerini sattığı iddiasıyla dava açtı. Bu hukuk bürosu geçmişte, iBooks mağazasındaki fiyat sabitlemesi nedeniyle Apple’a 450 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Yeni dava ise 2013 yılından bu yana satılan iMac ve MacBook modellerinin toz filtrelerinin bulunmadığı hakkında. Hukuk bürosunun açıklamasına göre, “Bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemek için soğuk fan çalıştığında cihazlara toz girmesini engelleyen filtreler çalışmıyor veya bulunmuyor!

Bunun yanı sıra iMac ve MacBook sahipleri, masaüstü bilgisayarlarının ekranlarının iç kısımlarında koyu renk lekeler oluştuğunu ve filtrenin eksikliğinden dolayı bilgisayarlarının yavaşlama problemi yaşadıklarını bildirdiler.

Apple ise yaptığı basın açıklamasıyla bu durumun kronik bir hata olduğunu ve tüm kullanıcılar için geçerli olduğu raporlarla ispatlanırsa, bütün onarım maliyetleri karşılanacağını bildirdi.

Dava süreci devam ediyor, sonuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız. 2013 model iMac ve Macbook ürünleri kullanan takipçilerimiz böyle bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığını yorumlarda belirtiseniz seviniriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.