DOLAR 32,2879
EURO 34,7919
ALTIN 2.409,04
BIST 10.270,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Apple, COVID-19 kararını açıkladı Mart ayından beri covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan Apple ofisi, kademeli olarak her tarafta açılacak…

13.05.2020
A+
A-

Bloomberg’in raporuna göre Apple çalışanları için oluşturulan kademeli geçiş planı birincil etapta evden egzersiz imkanı bulunmayan çalışanları kapsayacak. Donanım geliştirme gibi evden yürütülemeyen alanlarda ödev yapan çalışanlar büro ortamına geçecek. Şirketin bu hafta oluşturacağı programa kadar hangi alanda çalışanların ne zaman ofiste olması gerektiği belirli olacak.

Apple’ın dönüşümlü egzersiz programı, Mayıs sonu veya Haziran başında hayata geçecek.Belirli çalışanlar salgının başından beri işlerine ofiste devam ediyordu. Şirketin donanım geliştirme için kullandığı laboratuvarların anlamsız kalması, uzun vadede büyük bir kayba neden olabileceğinden çalışanların küçük bir bölümü evden çalışamıyor.

VR ve AR gibi platformlarda geliştirmeler yapan Apple, evden çalışma yöntemiyle bu teknolojileri geliştirmesi böylece olası değil.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın WWDC 2020 etkinliğini online ortamda duyurmasından prodüksiyon işleri için eleman ihtiyacının olacağını varsayım edebiliyoruz. Büro ortamına çalışmaya ağır ağır geri dönen şirket, salgının akışına göre bu kararında değişikliğe gidebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.