DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Apple, Cihazlarının Ne Kadar ‘Tamir Edilebilir’ Olduğu Bilgisini Paylaşmaya Başladı

26.02.2021
A+
A-

Apple, Fransa hükümetinin elektronik atık ile mücadele hareketi kapsamında yeni bir uygulama yürürlüğe koydu. Şu an için yalnızca Fransa’da uygulanacak olan bu yeni uygulamayla kullanıcılar, tüm Apple cihazlarının ne kadar ‘tamir edilebilir’ olduğunu ortaya koyan onarım indeksine ulaşabilecekler. 

Bu onarım indeksi pek çok detay ile şekilleniyor ve indekste hangi cihazın onarılabilirlik ölçütünde puanının kaç olduğu bilgisi yer alıyor. Böylece kullanıcılar, satın alacakları cihazın herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda ne kadar sürede, nasıl tamir edilebileceğine dair bilgi edinme imkanına erişiyor. Örneğin paylaşılan ilk verilere göre iPhone 12 mini 10 üzerinden 6 puan alırken, iPhone 11 ise 10 üzerinden 4 puan almış durumda. Yeni MacBook Air M1’in puanı ise 10 üzerinden 6,5 .

Yedek parçaların bulunma süresi, fiyatı gibi pek çok detay onarılabilirlik puanını oluşturuyor:

Apple

Yayınlanan indeks, bazı temel başlıklar üzerinde şekilleniyor. Bu başlıklar, cihazın sökülmesi, sökülme için gereken aletler, bu işlemin nasıl yapılacağı ve parçaların nasıl geri yerleştirileceği bilgisi, yedek parçaların bulunma ve teslimat süreleri, güncel fiyatları gibi maddelerden oluşuyor. Bu maddelerin her biri cihazların tamir edilebilirlik puanlarını etkiliyor.

Kullanıcılar, tüm bu başlıklar sonucu oluşan puan sayesinde satın alacakları cihazların onarılabilirlik durumunu değerlendirerek buna göre tercih yapabiliyor. Apple’ın bu kullanıcı dostu uygulaması, daha önce de belirttiğimiz üzere yalnızca Fransa’da mevcut ve genel bir hizmete dönüşüp dönüşmeyeceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.