DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Apple bir savaşı daha kazandı, istediğini aldı!

22.08.2020
A+
A-

WordPress, 27 Mayıs 2003 tarihinden beri kullanıcılara çeşitli hizmetler sağlıyor. Bu içerik yönetimi sisteminin kurucusu olan Matt Mullenweg, kendisine ait olan Twitter hesabından Apple’a yüklendi.

Mullenweg, WordPress’in App Store’da mahsur kaldığını ifade etti. Ünlü yazılımcı, Apple’a uygulama içi satın alım işlemleri aracılığı ile komisyon ödenmediği takdirde herhangi bir güncelleme veya yama yayımlamanın mümkün olmadığını belirtti.

Kendisi tarafından bu konu hakkında yapılan bir diğer açıklama şu şekilde: “Ben, lisansların kutsallığına inanıyorum. Açık kaynak, lisanslar ve telif hakkı ile bağlantılıdır. App Store’a kayıt olduğumuzda ve orada kaldığımız süre boyunca ilgili lisansı kabul ettik. Bu nedenle Bu kurallardan kaçınmak istemedik ve onlar bizden ne istiyorsa onu yaptık.”

17 yıldır birçok sitenin var olmasını sağlayan bu oluşumun yöneticileri Apple’a komisyon ücreti ödemeyi gerektiren bir sistem kullanmıyor. Matt Mullenweg, WordPress uygulamasının akıllı telefonlarda kullanılmasını sağlayan başka yöntemlerin de olduğunu ancak bunların birçok insana ulaşmayı sağlayamadığını aktardı.

WordPress’in kurucusu Apple’a ödeme yapmayı kabul etti. Bu bağlamda artık WordPress de Apple’a maddi destek sağlayan markalar arasına girdi. Sizce Epic Games Store ile Apple arasındaki sıcak savaşın sonu nasıl bitecek?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.