DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Apple AirPods Pro, rakiplerini solladı Apple AirPods Pro gecikmesi süresi için yapılan test herkesi şaşırttı! Kulaklıklarda oldukça önemli …

23.12.2019
A+
A-

29 Mart 2019 tarihinde piyasaya sürülen ikinci nesil AirPods, bu serinin ilk sürümünden çok daha gelişmiş bir Bluetooth altyapısına sahip. Apple tarafından geliştirilen H1 çipi, bu kulaklığa güç veriyor.

Bu bağlamda gecikme süresine oldukça büyük yatırımlar yapan teknoloji firması, kasım ayında satışa sunulan AirPods Pro için Bluetooth teknolojisi eşliğinde düşük ses gecikmesi olacağını söylemişti. Peki bu vaat ne kadar gerçek?

Stephen Coyle tarafından gerçekleştirilen ses gecikmesi testinde 5 cihaz birden kozlarını paylaştı. İlgili test; AirPods 1, AirPods 2, AirPods Pro, Beats Studio 3 ve Sony WH-CH700N ile birlikte gerçekleştirildi.

Coyle, Bluetooth’un sebep olduğu ses gecikmesinin video oynatma konusunda bir problem yaratmadığını belirtti. Zira bu kulaklık ile uyumlu bir şekilde çalışan cihazlar, gecikmeyi telafi etmek adına videonun oynatılmasını geciktiriyor.

Müzik dinlerken veya bir kişi ile telefon görüşmesi yaparken pek fark edilmeyen ses gecikmesi, özellikle oyun oynarken veya VoiceOver isimli ekran okuyucusunu kullanırken fark ediliyor. Söz konusu testte 10 farklı ses kullanıldı.

Ortaya çıkan sonuçlar son derece etkileyici. AirPods’un ses gecikme süresi 274ms olarak hesaplanırken H1 altyapısını kullanan AirPods 2, 178ms ile bir önceki nesilden daha iyi bir performans sunuyor.

Hem kendi ailesinin üyelerini hem de rakiplerini sollayan AirPods Pro, 144ms olarak hesaplanan ses gecikmesi ile dikkat çekiyor. Kendisinin AirPods 1 ile arasındaki fark 130ms iken AirPods 2 ile arasındaki fark ise sadece 34ms.

İlgi çeken testte oldukça geride kalan Beats Studio 3, Sony WH-CH700N ile karşılaştırıldığında pek iyi bir performans sergilemiyor. Sonuç olarak bu konuda en iyi olan cihazın Apple AirPods Pro olduğunu söyleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.