DOLAR 32,4202
EURO 34,8115
ALTIN 2.399,48
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

App Store tarihinin düşüşünü yaşıyor

05.04.2018
A+
A-

Üst üste yapılan bu hamleler App Store’daki uygulama sayısının düşmesine neden oldu. Analitik şirketi Appfigures‘ın açıklamış olduğu verilere göre; App Store’daki toplam uygulama sayısı 2017 yılında ilk kez küçüldü. 2017’nin başında 2.2 milyon uygulamayı barındıran mağaza, 2017’nin sona gelindiğinde 2.1 milyon uygulama ile tarihinde ilk kez düşüş yaşadı.

Apple’dan Google’a çalım!

Apple, Google arama ve yapay zeka şefi John Giannandrea’yı transfer etmiş durumda. Peki, bu önemli isim Apple bünyesinde hangi önemli görevi üstlenecek?

Yaşanan bu düşüşte elbette iOS 11 ile 32 Bit uygulamalara olan desteğin sonlandırılması büyük rol oynuyor. Ancak bu noktada tek ekten iOS 11 değil. Apple, müşterilerinin güvenliği için; geliştirilen uygulamaları daha titiz bir şekilde taradıktan sonra mağazada yayınlama politikası izlemişti. Bu hamle de spam veya klon uygulamaların engellenmesini sağladı.

Appfigures‘in yayınladığı bir analizde ise 2017 yılında geliştiriciler tarafından sunulan uygulamalarda da düşüşün yaşandığı görünüyor. Önceki yıllara göre %29’luk bir düşüş yaşayan App Store, 2017 yılında sadece 755.000 adet yeni uygulamaya kavuştu. Tabii bu düşüşü de az önce bahsettiğimiz kalite kontrol sisteminin yenilenmesine bağlayabiliriz.

Ancak Apple‘ın kalite ve güvenliğe verdiği önem, Google Play Store‘un büyümesini hızlandırdı. 2017 yılında Play Store’da 3.6 milyon uygulama yer aldı. %30‘luk bi büyüme elde eden Play Store‘a, geçtiğimiz yıl ise tam 1.5 milyon yeni uygulama eklendi.

:: Sizce App Store’un mu yoksa Play Store’un mu uygulamaları daha kaliteli ve güvenli?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.