DOLAR 32,5696
EURO 34,9577
ALTIN 2.423,62
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Apandisit Nedir

20.06.2020
A+
A-

Apandis, olarak aşina organ kalın bağırsağın açılış bölümüne bahşedilen isimdir. Sağ fossa iliyaka’dadır. Buorganın iltihaplanmasından dolayı ortaya meydana çıkan sancı ve şikayetlere ise apandisit adı verilir. Apandisit her yaşta olabilmesini yanı sıra tedavi uygulanmadığı şartlarda güvenli olmayan durumlar ortaya çıkarabilir.

Apandisit şikayeti için hastaneye giden kişilere ilaç tedavisi uygulanmamaktadır ve başlıca tek tedavisi cerrahi müdahaledir.

APANDİSİT SEBEPLERİ

Apendiks lümeni içinde oluşan mikroorganizmalar, taş ve yabancı maddeler niçin olur.

APANDİSİT SEMPTOMLARI

Şiddetli karın ağrısı (sağ ileumun üst kısmında yani Mc Burney noktasında) ve sancı ile kendini eden apandisit semptomlarına bulantı, kusma, iştahsızlık eklenebilir.

Özellikle aniden ortaya meydana çıkan karın ağrıları bir takım zamanlar hastayı dayanmaz acılarla karşı karşıya getirebilir.

Apandisit sebebiyle yeme ve içmede iştahsızlık olabilir.

bir de bulantı ve eşlik eden kusma durumları görülebilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.