DOLAR 32,5490
EURO 34,8521
ALTIN 2.427,16
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Anne Sütünün Faydaları

21.06.2020
A+
A-

Bireylerin bebeklik zamanındaki beslenmesi ve beslenme alışkanlığı tüm yaşamı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bebeklik döneminde tüketilecek besinler ileri yaşları aracısız etkilerken, doğacak sıhhat problemlerine veya sağlıklı hale ön üçgenin taban olmayan kenarı oluyor.

Bilhassa bu dönemde anne sütü, tüketilmesi gereken en temel beslenme olarak karışımıza çıkıyor. Anne sütünü tatmin edici bir şekilde bölge bebekler ileriki yaşlarda doğacak olan afiyet problemlerinin de bir nembze önüne geçmiş oluyor.

İLK İÇİLEN ANNE SÜTÜNÜN FAYDASI

Doğumdan sonraki 6 saatte memeye gelen kremamsı sıvıya kolostrum denir. Bu sıvının rengi koyu sarı ve kahverengi olabilir. Kolostrumun içinde, bebeğin doğduğunda vücudunda olmayan antikoru barındırır. Kolostrumun içinde yer alan antikorlar, vücuda giren mikropların zararsız ayla gelmesini sağlar. öte yandan, bağırsakları, akciğeri ve boğazı korumak da kolostrumun yararlar aralarında sıralanır.

ANNE SÜTÜNÜN BEBEĞE FAYDALARI

Uzmanlar ilk altı ay baştan başa sadece anne sütü önerirken, bu durumun bebeğin gelişiminde önemli olduğunu her seferinde vurguluyor. 

Anne Sütü

İşte anne sütünün faydaları:

Her annenin sütü kendi bebeğine özgüdür. 1 aylık bebeğe sahip anneyle, 6 aylık bir bebeğe sahip annenin sütleri arasında beslenme değerleri olarak farklılıklar vardır. Öteki bir deyişle, vücudunuz bebeğinize en uygun sütü üretmektedir.

Sindirimi fazla basit olan bir besindir ve sütünüz, bebeğinizin ihtiyacı olan vitamin ve minerallere tatmin edici miktarda sahiptir. Kolay sindirimi baştan sona mineraller ve vitaminler kolaylıkla emilebilir. Bebeğiniz artı mineral ve vitamin almadığı için böbrek gibi organlarına pozitif ağırlık binmemiş olur.

Anne sütünün içeriğinde bebeğinizi mikroplardan koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler bulunur. bu nedenle anne sütü alan bebeklerde bağırsak enfeksiyonlarına veya üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok daha eksik rastlanır.

Anne sütü ile beslenen bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık gibi sorunlarla fazla eksik karşılaşılır. Keza mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek bebeğinizin ishal olmasının da önüne geçer.

İçeriğinde yer alan maddeler tamamen antibiyotik kullanımı gerektiren hastalıkları azaltır.

Emzirme sırasında sıcaklığı tekrar tekrar bebeğiniz için ideal ısıdadır böylece pratik bir beslenme kaynağıdır.

Çocukluk ya da yetişkinlikte oluşabilecek astım, obezite, diyabet gibi bir takım kronik rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır.

Bebeğinizin organlarının dinç bir şekilde gelişmesine olanak verir. Hem kemik, çene ve diş gelişimde de manâlı rolü vardır.

Bebeğinizin ruhsal, bedensel ve akıl gelişimine tezgâhtar olur. Uyarı azlığı sendromu, aldırmazlık gibi olgularda, anne sütü tartma kazanır.

Alerjiye aleyhinde koruyucudur ve bebeğinizi pişikten korur.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.