DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Android Uygulamalar Kendi Kendine Çökmeye Başladı: Google’dan Açıklama Geldi

23.03.2021
A+
A-

Android kullanıcıları, geçtiğimiz saatlerde ilginç bir durumla karşı karşıya kalmaya başladılar. Tüm kullanıcıları etkilemeyen ancak pek çok kullanıcının başına gelen bu durum, telefonlardaki uygulamaların bir anda kapanmasına yol açıyordu. Üstelik sorun, belirli bir uygulama grubunu hedeflemiyordu. Yani bir bankacılık uygulaması da Google ait uygulamalar da kendi kendini durduruyordu.

Kullanıcılar, yaşadıkları problemin ne olduğunu anlayamazken, Twitter ve Reddit gibi platformlar ile Down Detector gibi siteleri ziyaret ederek, telefonlarında sorun yaşandığını bildirmeye başladılar. Bunun üzerine Google’ın durumu fark edip, çalışmalara başladığı açıkladı.

Google, sorunun WebView kaynaklı olduğunu duyurdu

Android

Google, sorunun fark edildiğini açıkladıktan kısa bir süre sonra yeni bir açıklama yaparak, sorunun Android ekosistemindeki dahili yazılımlardan olan WebView kaynaklı olduğunu duyurdu. Sorun yaşayan kullanıcıların WebView’ın son güncellemesini kaldırabileceklerini söyleyen Google mühendisleri, düzeltmenin yapılmasının ardından yeni bir güncelleme yayınlanacağını, bu güncellemeyle sorunun ortadan kaldırılacağını açıkladılar.

En son güncellemelere sahip bir Galaxy S20+ modelinde yaptığımız kontrollerde, WebView için 23 Mart tarihinde yayınlanmış olan bir güncellemenin varlığını görüyoruz. Bu güncelleme, uygulama sürümünü “89.0.4389.105“e yükseltiyor. Güncellemeyi yükledikten sonra ise uygulamalarla ilgili hiçbir problem olmadığını tespit etmiş durumdayız. Eğer hala sorun yaşıyorsanız ve WebView sürümünüz 89.0.4389.105 değilse, uygulamanın son güncellemesini silmeyi deneyebilir ya da bu sürüm koduna ait APK dosyasını indirerek sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.