DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bilgisayar başında bu hataları yapmayın! Bu videomuzda bilgisayar başında yapılan önemli hatalara sizlerle birlikte göz atıyoruz. Sizlerle ergonomik…

22.07.2020
A+
A-

ShiftDelete.Net olarak farklı videolar ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Son zamanlarda içinde bulunduğumuz durumlardan dolayı bilgisayar başında oldukça fazla vakit geçiyoruz. Ancak geçirdiğimiz bu vakitlerde ne kadar doğru bir çalışma alanı içerisinde bulunuyoruz? Aslında bir çoğumuz bu detaylara dikkat etmiyoruz. Sizler için bu konu hakkında detaylı bir bilgi edinebileceğiniz bir video hazırladık. Sözü daha fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Bu detaylar fazlasıyla önemli!

Bildiğiniz üzere hem iş hemde oyun oynamak için bilgisayar başında fazlasıyla vakit geçiriyoruz. Bundan dolayı da insan bedeni fazlasıyla masaya bağlı. İşte tamda bundan dolayı sizler için bu videoyu çekmeye karar verdik. Detaylara bakacak olursak masa başında monitöre baktığımız için yanlış pozisyonda olan monitör göz yorgunluğuna ve boyunda ağrılar yaşatabiliyor  Bu ağrıları ortadan kaldırmak için aslında yapmanız gerekenler oldukça basit.

Monitörü ilk olarak tam önünüze gelecek şekilde konumlandırılması gerekiyor. Bu sayede kafanızı sağa sola çevirmeye gerek duymayacaksınız. Monitörün konumu dışında uzaklığı da oldukça önemli. Kullanıcıdan monitörün en az bir kol boyu kadar uzakta olması göz yorgunluğunu azaltmak için fazlasıyla faydalı. Bunun dışında monitörün parlak ışıklı bölgelerden de uzak durması gerekiyor. Bu detay gerçekten çok önemli. Monitöre dışarıdan gelen ışık monitöre bakışınızı engelleyeceği için göz tarafında yine sıkıntı yaratabilecek bir durum.

Ergonomik bir masa ve sandalyeye yatırım yapılmalı

Bilindiği üzere bilgisayar ve konsol oyuncuları son zamanlarda ergonomik bir yapı için oldukça fazla yatırım yapıyorlar. Bu yatırımların ilk başında oyuncu koltuklarıyla karşılaşıyoruz. Rahatlık ve konfor bakımından başarılı olan bu koltuklar oyuncular ve ofis kullanıcıları tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.Çoğu kullanıcı tarafından fiyatları çok yüksel bulunsa da bu koltuklar sağlık için oldukça faydalı.

Masa tarafında da dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Bu taraftaki en önemli madde masa üzerinde nelerin yer alacağı. Kullandığınız monitör sayısı, kullandığınız ekipmanlar bu sorunun cevabını belirleyecek. Çift monitör kullanıyorsanız ve ekipmanlarını büyük ve sayı olarak fazla ise duruma göre 150 – 160 cm uzunluğunda masa tercih etmenizde fayda var. Bu sayede masa düzeniniz sağlık konusunda güzel bir yapıda olacak ve dikkat problemi yaşamayacaksınız.

Monitör, masa ve sandalye tarafında yapılması gerekenlerden bahsettik. Peki ekipman tarafında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Ergonomik bir çalışma alanında ekipmanlar neden önemli? Klavyeden başlayacak olursak bu tarafta bilek desteği ve switch yapılarıyla karşılaşıyoruz.

Bilgisayar başında klavye kullanırken bileklerin sert bir yüzeye değmesini engelleyen bu bilek destekleri gerçekten uzun kullanımlar için oldukça önemli. Bilek tarafında yaşanacak kızarma ve ağrıları engelleyen bu yapıyı sizlere tavsiye ediyoruz.

Fare tarafında ise seçim tam anlamıyla kullanıcıdan geçiyor. Kullanıcının eline göre tercih edeceği fare kullanımını direkt olarak etkileyecek. Bu tarafta az öncede belirttiğimiz gibi tutuş pozisyonunuz ile kullanacağınız fareyi tercih etmekte fayda var. Dikkat edilmeden alınan fareler kullanım sırasında küçük gelme,elden kayma gibi problemler yaratabilir. Bu bahsettiğimiz ekipman seçiminde dikkatli olursanız ergonomik oyun ve çalışma alanı oluşturabilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.