DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Android P’de iPhone X esintisi!

16.04.2018
A+
A-

Son dönemde satışa sunulan üst seviye Android telefonlarda ana ekran tuşu bulunmuyor. Ancak üreticiler, Android’in klasikleşmiş; geri dönme, ana ekrana ulaşma ve açık uygulamaları gösterme butonlarına sanal olarak yer veriyor.

18:9 ekran formatına geçilmesiyle birlikte sanal tuşların konumlandırılmasında ve kullanım kolaylığında zorluk yaşayan üreticiler, Android P ile daha sade ve kullanıcı dostu bir arayüz kullanabilecek.

Android güvenlik güncellemeleri sahte olabilir mi?

Ortaya çıkan yeni rapor, akıllı telefon üreticilerinin Android güvenlik güncellemeleri konusundaki performanslarını ortaya koydu. Gerçekten de verilen Android güvenlik güncellemeleri sahte olabilir mi?

Android’in güncel sürümü ile telefonun alt bölümüne iPhone X’daki gibi bir çubuk sisteme eklenecek. Bu çubuğu yukarı kaydırdığınızda ana menüye kolayca dönebileceksiniz. Kullanım kolaylığı adına yapılacak olan bu hamle ile Android telefon üreticileri arayüzlerinde değişiklik yapabilir.

Şimdilik Android P Developer Preview sürümünde yer alan bu özelliğe, yaz aylarında yayınlanacak olan Final sürümünde de yer verilmesi bekleniyor. Özellikle kullanım kolaylığı açısından büyük bir avantaj sunması beklenen alt bardaki çubuğa, farklı kısayollar da eklenebilir. Ancak bunun hakkında henüz bir bilgi bulunmadığını belirtelim.

:: Android’deki kısayollar için yapılacak olan değişikliği nasıl buldunuz?

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.