DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Android cihazlar kripto madencilik tehlikesi altında!

23.12.2017
A+
A-

Trojan.AndroidOS.Loapi ya da kısaca Loapi adındaki karmaşık modüler zararlı yazılım, çeşitli yollarla cihazınıza haince zarar verebiliyor. Kripto para madenciliği, kullanıcıları sürekli olarak reklamlarla rahatsız etme, etkilenen cihazdan DDoS saldırıları başlatma ve çok daha fazlasını yapabilen zararlı yazılım “her işte usta” olarak nitelendiriliyor.

Özellikle de Loapi’nin kripto para madenciliği yazılımı çalıştırma yeteneği ve agresif doğası ile iki günlük test sürecinde ağır yük altındaki test cihazını deforme etmesine vurgu yapılıyor. Madencilik modülü ve ağır web trafiği nedeniyle oluşan pil çıkıntısı kullanıcılar için önemli bir risk.

Virüsten korunma, cihaz iyileştirme ve yetişkin içerikli programlara bulaşmış olan zararlı; resmi olmayan uygulama mağazalarından yapılan indirmeler, reklamlar, SMS spam kampanyaları ve diğer tekniklerle yayılıyor.

Eğer enfekte bir uygulama indirirseniz yönetici izinlerini kabul etmeniz isteniyor. Bunun ardından uygulama gizleniyor ve virüs taraması veya benzeri etkinleri taklit edebiliyor. Ek olarak Loapi, kendisini tehdit eden uygulamaların listesini tutup uygulamaların da silinmesini isteyebiliyor. Kısacası kendini koruma altına alabiliyor.

Android cihazınız için uygulama indirirken çok dikkatli olmanızı bir kez daha öneriyoruz.

:: Madencilik yapabilen bu zararlı yazılım hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.