DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Android 9 Pie Go için tarih verildi!

15.08.2018
A+
A-
Android 9 Pie yayınlandı!

Sonunda beklenen Android güncellemesi geldi. Android P, Android 9 Pie adı ile kullanıcıların indirmesine sunuldu. Android 9 hangi cihazlara yüklenebiliyor? Android Pie yenilikleri neler?

Android Oreo Go gibi Android Pie Go da mobil işletim sisteminin 1 GB RAM bulunan akıllı telefonlarda da sorunsuz kullanılabileceği bir sürüm olacak. Daha mütevazı donanım ihtiyaçları ile yeni Android Go sürümü, özellikle gelişmekte olan pazarlardaki giriş seviyesi cihazlar için öne çıkan bir seçenek.

Standart Android ile kıyaslandığında bu sürüm daha hızlı başlatma süreleri sunacak. Akıllı telefonun dahili depolama alanında da Go, daha az yer kaplayacak. Google, yeni güvenlik özellikleri ile birlikte veri tüketimini takip etmek için göstergelerin bu sürümde yer alacağının özellikle altını çiziyor. Ayrıca, her bir Go uygulaması için çeşitli güncellemeler de sunulacak.

Android 9 Pie ile gelen 5 yeni özellik

Android 9 Pie, Pixel serisi telefonlar ve Essential Phone için yayınlandı. Peki, Android 9 Pie hangi yenilikler ile geliyor? Android 9 Pie ile gelen 5 yeni özellik ortaya çıktı!

Örneğin; site içeriklerinin sesli okunması ve Maps Go için navigasyon özelliği bunların başında geliyor. Ek olarak, YouTube Go da daha az veri harcayacak. Files Go artık kullanıcılar arasında mobil veri kullanımı olmaksızın veri transferine izin verecek. Asistan Go ise yeni dillere desteğin yanı sıra çeşitli cihaz aksiyonlarına da genişletilmiş destek sunacak. Android Mesajlar da artık yüzde 50 daha az yer kaplayacak ve Telefon uygulaması da arayan kimliği ve spam tespiti özelliklerine sahip olacak.

Android 9 Pie Go

Android Go sürümünün şu an 120 ülkede ve 200 cihazda mevcut olduğunu da not olarak düşelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.