DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Android 11’e Arka Plandaki Uygulamaları ‘Donduran’ Bir Özellik Geliyor

14.10.2020
A+
A-

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından bir tanesi bataryalar. Gelişen teknolojiler, batarya kapasitelerinin artışlarını bir zorunluluk haline getiriyor ancak telefonların genel yapısı, batarya kapasitelerinin belirli bir seviyenin üzerine çıkmasına pek de imkan tanımıyor. İşte bu noktada yazılım destekleri devreye giriyor ve Google, Android 11‘le çalışacak telefonlar için yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor gibi görünüyor.

Google’ın Android 11 için hazırladığı yeni özellik, ilk olarak Pixel 3 sahibi bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi. Ardından da XDA platformu yetkilileri, böyle bir özelliğin gerçekten de var olduğunu ve hatta bazı Pixel 4 cihazlarda aktifleştirildiğini açıkladılar. Android 11 işletim sisteminin dağıtımına başlanmasıyla birlikte pek çok cihaz, bu özelliğe kavuşacak.

Android 11’in yeni özelliği, arka plandaki uygulamaları “donduruyor”

Android 11

Google’ın Android 11 için hazırladığı yeni özellik, önbelleğe alınmış bir uygulamanın arka planda dondurulmasını sağlıyor. Bu sayede dondurulmuş uygulama, CPU döngüsü içine girmiyor ve boşu boşuna batarya tüketimine yol açmıyor. Bunun telefondaki tüm uygulamalar için yapılabileceğini varsayarsak, Android telefonların kullanım sürelerinin ciddi anlamda artacağını söyleyebiliriz.

Aslına bakacak olursak bu özellik, Android 11’in ikinci beta sürümünde kendini göstermişti. O dönemlerde kaynak kodlarda yer alan özellik, artık kullanıma sunulmuş gibi görünüyor. Reddit kullanıcısı tarafından aktarılan bilgilerde, söz konusu özelliğin varsayılanda açık olarak geldiği belirtiliyor. Ancak dileyen kullanıcılar, bu özelliği kapatarak normal kullanıma devam edebiliyorlar.

Android 11

Bu özellik, amiral gemisi Android telefon kullanıcıları için pek de tercih edilecek gibi görünmüyor. Çünkü bu tür bir özellikle dondurulan bir uygulama, yeniden açılmak istendiğinde zaman alabilir. Ancak özellikle de bütçe dostu ya da orta segment cihaz kullanan tüketiciler, uygulamaları dondurarak daha uzun kullanım sürelerine ulaşabilecekler gibi görünüyor. Özelliğin tüm detayları ve sunduğu avantajlar, Android 11’in destekleyen cihazlarda sunulmasıyla gün yüzüne çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.