DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ananas Nasıl Yenir ve Faydaları Nelerdir?

31.07.2021
A+
A-

İçerdiği vitamin, mineral ve önemli besin maddeleri sayesinde insan sağlığı açısından çok sayıda fayda barındırıyor. Tatlı ekşi tropikal bir lezzet olan ananasın faydaları neler? Ananas nasıl yenir, nasıl tüketilir?

Ananas, C vitamini kaynağı olması ve yüksek lif miktarına sahip olması sebebiyle özellikle sporcular için tüketilse de günlük hayatta da sıklıkla tercih edilebilen bir besindir. Peki ananasın faydaları neler? Ananas nasıl yenir, nasıl tüketilir?

ANANASIN FAYDALARI NELER?

Ananasın faydaları neler? C vitamini içeren ananas, A, B1, B3, B6 vitaminleri, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, demir, manganez, kalsiyum, bakır, çinko, folat ve fosfor bakımından da zengindir.

Yüksek lif oranı sayesinde tok tutan ve bu özelliğiyle kilo vermeye yardımcı ananas aynı zamanda iyi bir enerji kaynağıdır. 

Güçlü bir antioksidan olan ananas, bağışıklığı güçlendirir. Cildin pürüzsüz, saç ve tırnakların güçlü olmasında etkilidir.

Grip, nezle, soğuk algınlığını tedavi etmede iyi olan ananas, iltihaplanmaya karşı da etkili bileşenlere sahiptir. Öksürük, burun akıntısı gibi soğuk algınlığı belirtilerini iyileştirmede etkili olmaktadır.

Ancak aşırı ve bilinçsiz olarak tüketilen ananas, alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Risk grubunda olduğunuzu düşünüyorsanız, bir doktor ile görüşmelisiniz. Ayrıca ananasın kan inceltici ilaçlarla birlikte kullanılmaması gerekmektedir.

Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına destek olarak stres yönetimine ve mücadelesine destek olmaktadır.

ANANAS NASIL TÜKETİLİR?

Ananas nasıl tüketilir, nasıl yenir? Ananas meyve olarak tüketilebildiği gibi meyve salatası, pasta, ananaslı smoothie, yoğurt, reçel, dondurma yapımı ve yemeklerde de iyi bir tercihtir. Ananası çiğ tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinde de garnitür olarak kullanabilirsiniz. Küçük ananas dilimlerini kızartarak farklı bir lezzet de yakalayabilirsiniz. 

ANANAS NASIL SOYULUR?

Ananası nasıl soyabiliriz? Taze olarak tüketilebilen bu meyve dünyada tüm mutfaklarda farklı sunumlarda kullanılmaktadır. Kalın bir kabuğu olan ananası soymanın en kolay yolu, önce üst ve alt kısmından kapaklar kesmektedir. İkiye ayrılan ananas dilimlenerek kabuklarından kolayca ayrılabilir.

ANANAS NASIL SAKLANIR?

Ananas nasıl saklanır, nasıl muhafaza edilir? Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.