DOLAR 32,2662
EURO 34,7925
ALTIN 2.405,64
BIST 10.367,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

AMD Ryzen Pinnacle Ridge işlemciler ne zaman çıkacak?

05.01.2018
A+
A-

AMD’nin Ryzen #2000 serisi ya da Ryzen 2 işlemcileri Mart 2018 içerisinde satışa sunacağı tahmin ediliyor. Bu işlemcilerle birlikte iki anakart yongaseti modeli de piyasadaki yerini alacak. Üst seviye modelin AMD X470, orta seviye modelin ise AMD B450 olacağı ifade ediliyor. Şu andaki 300 serisinden farklı olarak bu iki yeni model, PCI-Express gen 3.0 genel amaçlı veri yoluna sahip olacak.

Pinnacle Ridge işlemciler ise mevcut Summit Ridge’lerden farklı olarak yeni 12 nanometre silikon üretim sürecinden ortaya çıkacak. Bu sayede AMD daha az güçle daha yüksek saat hızları sağlayabilecek.

AM4 soket kullanılacak olan yeni işlemcilerin, BIOS güncellemesi yoluyla mevcut AM4 anakartlarla uyumlu olması da beklentiler arasında. Şirketin AM4 soket ekosistemini 2020 yılına kadar sürdürme planları olduğunu hatırlatalım. AMD 400 serisi yongasetler de Summit Ridge işlemcilerle kullanılabilecek. Ayrıca anakartlar, Ryzen Raven Ridge APU uyumluluğu da sunacak.

:: Yeni Ryzen işlemcilere geçmeyi düşünüyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.