DOLAR 32,4752
EURO 34,7669
ALTIN 2.442,51
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Amazon’un uzaydan internet projesi onaylandı Amazon’un uzaydan internet projesi ile ilgili resmi onay süreci tamamlandı. Artık Amazon, doğrudan SpaceX…

31.07.2020
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nin iletişim ile ilgili yetkili kurumu olan FCC yani Federal İletişim Kurulu, bir süre önce Amazon tarafından iletilen proje yetki iznini onayladı. Bundan sonra Amazon, uzaya göndereceği uydular ile birlikte internet dağımı yapabilecek konumda olacak.

Şu an için Amazon’un Kuiper Projesi olarak isimlendirdiği yeni internet dağıtım ağı ile ilgili çok fazla detay bulunmuyor. Şimdiye kadar açıklanan bilgilere göre ise 3 bin 236 adet uydudan oluşan bir ağ kurulması planlanıyor. Bu uyduların yörünge üzerinde 3 farklı konumda sıralanmasının planlandığı yönünde açıklamalar bulunuyor.

LUVOIR teleskobu ile dünya dışı yaşam aranacak!

NASA’nın bir sonraki önemli uzay teleskobu olma yolunda ilerleyen LUVOIR ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte LUVOIR teleskobu hakkında en son bilgiler!

FCC lisansından yola çıkarak söylemek gerekirse Amazon, 2026 yılında toplam uydu miktarının yarısı ile birlikte uzaydan internet dağıtımına başlayabilecek. Projenin 2029 yılına kadar devam edeceği yönünde de ifadeler buluyor.

Hatırlatmak gerekirse Elon Musk önderliğindeki SpaceX firması da uzaya göndermeye başladığı uydular ile tüm dünyaya internet bağlantısı ulaştıracak bir proje üzerinde aktif olarak çalışmalar gerçekleştiriyor. FCC onayından sonra şimdi de SpaceX firmasına, Amazon da eklenmiş oldu.

Bu da aslında söz konusu bu projelerin, geleceğe yönelik oldukça önemli bir yeri olacağı çıkarımının yapılmasına imkan sağlıyor. İlerleyen dönemlerde bu konular ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.