DOLAR 32,1928
EURO 34,9696
ALTIN 2.516,99
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Altın Kaç TL, Güncel Altın Fiyatları, Bugün Altın Ne Kadar

23.06.2020
A+
A-

Mutfaklarımızın köşesinde duran ve yemeklerimizi ayrıca sağlıklı hem de lezzetli yapan baharatlardır. Özellikle yemeklerde kullanılan kimyon, sadece yemeklerimiz için tat kaynağı olmakla kalmıyor, şeker hastalığını önleme konusunda çok iyi bir meslek çıkarıyor.

KİMYONUN FAYDALARI

Kimyon, antioksidan özelliği ile karışımıza çıkar. Kendine özel bir tadı ve kokusu vardır. Fazla eskilerden beri kullanılan bu baharat Avrupa’ da sevginin ve sadakatin sembolü olarak kabul edilmiş. Kimyonu en çok çorbalarımızda, et, tavuk ve balık yemeklerimizde kullanırız.

Kimyon içerisindeki biyoloji ile ilgili aktif bileşen olan kumin aldehit ile şeker hastalığı oluşumunda rol alan enzimleri inhibe ederek vücutta insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini korur, insülin düzeyin artmasını sağlar. Bu İşlevi ile dekstroz seviyesini yoklama altına alır. bununla beraber kolesterolü korumada epeyce faydalı bir baharattır. Yapılan araştırmada 88 kadının yoğurdun üstüne ekledikleri kimyonu tükettiklerinde üç aylık süre içerisinde ayrıca LDL’yi düşürdüğü ayrıca de iyi kolesterol olan HDL seviyelerini yükselttiği ortaya çıkmıştır.

Kimyon bununla birlikte deri ve saç sağlığına epeyce faydalıdır. İçerisinde A, B, C, E Vitaminlerini ve çinko, selenyum içeren kimyon, cildin ve saçın parlamasına asistan olur. bununla birlikte sindirim de yaşanan problemlere epeyce iyi gelen kimyon vücuttaki ödemi atmanızda muavin olurken gaz problemlerini de geçirmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Baharatlı Sıcak Çikolatası Tarifi

Baharatlı Sıcak Çikolatası Tarifi

Baharat Soslu Ve Narenciyeli Tavuk Tarifi

Baharat Soslu Ve Narenciyeli Tavuk Tarifi

Ananaslı Baharatlı Smoothie Nasıl Yapılır?

Ananaslı Baharatlı Smoothie Nasıl Yapılır?

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

İLİşKİLİ GALERİLER Baharat Kullanın! Kötü Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Baharat Kullanın! Fena Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Böbrekleri Tertemiz Yapan 7 Baharat

Böbrekleri Tertemiz Yapan 7 Baharat

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Uzmanlar Restoranttaki Baharatlar Hakkında Uyarıyor!

Uzmanlar Restoranttaki Baharatlar Hakkında Uyarıyor!

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.