Altın Fiyatları Üzerine Analiz ve Beklentiler
Altın fiyatları üzerine güncel analizler ve gelecekteki beklentiler. Yatırımcılar için önemli bilgiler ve stratejiler.
Altın fiyatları, 1.800 dolar civarında önemli bir direnç seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Peki, bu toparlanma süreci devam edecek mi yoksa bir duraksama dönemine girecek mi? Analist Jordan Roy-Bryne, değerli metalin fiyat hareketlerini ve grafiklerini inceleyerek öngörülerini paylaşıyor. Kriptokoin.com olarak bu durumu detaylı bir şekilde inceliyoruz.
Direnç ve Destek Seviyeleri Üzerine Görüşler
Roy-Bryne, altın fiyatlarının yanı sıra VanEck Gold Miners ETF, HUI ve VanEck Junior Gold Miners ETF gibi altın madenciliği ile ilgili araçların 200 günlük hareketli ortalamalarına da dikkat çekiyor. Yaz aylarının başlangıcından bu yana altın hisseleri düşüş eğilimi gösterirken, altının fiyatı daha yatay bir seyir izlemekte. Altın, 200 günlük hareketli ortalaması olan 1.794 dolar seviyesinde zorluklarla karşılaşıyor. Ancak, altın hisseleri 200 günlük hareketli ortalamalarını aşmayı başardı. Analiste göre, günlük ve haftalık grafiklerde altının kritik direnç seviyesi 1.835 dolar olarak belirlenmiş durumda.
Kısa Vadeli Görünümler ve İndikatörler
Kısa vadeli piyasa görünümünü değerlendirmek için birkaç teknik indikatöre göz atan analist, aşağıdaki grafikte altın fiyatlarını yabancı para birimleri ve hisse senedi piyasası ile karşılaştırıyor. Altın/YP (yabancı para) oranı, önemli dönüm noktalarında altının fiyat hareketlerine öncülük etme eğilimindedir. Son birkaç ayda YP, altından daha iyi bir performans sergilemiş olsa da, analist henüz kritik bir farklılık olmadığını vurguluyor. Altın, borsa karşısında oldukça zayıf bir performans sergiliyor; analiste göre, değerli metalin 1.835 dolar seviyesinin üzerine çıkması, bu durumu değiştirebilir.
2016-2019 Dönemi İçin Önemli Göstergeler
Bir sonraki aşama olarak, ilerleme-düşüş grafiğine dikkat çeken Roy-Bryne, bunun her piyasa grubu için güvenilir bir gösterge olduğunu ifade ediyor. “Potansiyel bir ‘genişlik baskısını’ ölçmek için bunu 15 günlük ve 25 günlük bir ilerleme-düşüş çizgisiyle birlikte aşağıda sunuyoruz. Bir piyasa aşırı satım durumundan güç kazandığında genişlik baskısı meydana gelir. Bu, en iyi ilerleme-düşüş grafiğindeki ani güçle ölçülür,” diyor.
Genişlik, diplerin ardından oluşur; ancak bazen piyasa zirvelerinde de ortaya çıkabilir. Roy-Bryne, 15 günlük ve 25 günlük düşüş hareketine ve 2016 ile 2019 yıllarındaki diplerden sonraki artışlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Analiste göre, GDX (Gold Miners ETF) bir veya iki hafta içinde önemli bir güç gösterirse, bu durum 15 ve 25 günlük göstergelerin önemli bir dip noktasının kanıtı olabilecek geniş bir hamle sinyali vermesine yol açabilir.
Mevcut durumda, değerli metallerin geçmiş direnç seviyelerini aşacağına dair kanıtların yetersiz olduğunu belirten analist, altında olumlu bir ayrışmanın gözlemlenmediğini ifade ediyor. Piyasanın hafif bir yükseliş eğilimi sergilemesini beklese de, tarihsel veriler, sektördeki bir sonraki büyük hareketin, Federal Rezerv faiz oranlarını artırmadan başlamayacağını öne sürüyor.