DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Almanya’da Doğuş Form Çaylarında Danthron Riski ve Geri Çağırma Kararı

Almanya’da Doğuş Form Çaylarında Danthron riski ve geri çağırma kararı: güvenlik uyarıları, sağlık etkileri ve güncel gelişmeler.

23.10.2025
A+
A-

Almanya’da, Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı’na bağlı yetkili birimlerin incelemesi sonucu Doğuş Form markalı bazı çaylarda danthron adı verilen tehlikeli bir madde tespit edildi. Bu bulgu üzerine üründe toplatma kararı alınarak satışların durdurulması yönünde adımlar atıldı.

Koordinasyonu Köln merkezli ÖZ-BA isimli dağıtıcı tarafından yürütülen operasyonda, Bitki Karışımı (Kruter), Kayısı (Aprikose), Vişne (Kirsche) ve Maydanoz-Limon (Petersilie und Zitrone) çeşitlerindeki çaylarda danthron bulunduğu belirtildi. Yetkililer, bu maddenin genotoksik olduğuna ve kanserojen potansiyeli taşıdığına dikkat çekerek, tüketicilere ürünleri tüketmemelerini ve ellerinde bulunan çayları aldıkları yere iade etmeleri ya da imha etmeleri çağrısında bulundu.

Geri çağırma kararı, Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera, Hamburg gibi Almanya’nın birçok eyaletini kapsıyor ve tüketicilerin güvenliğini ön planda tutan geniş kapsamlı bir uygulama olarak uygulanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.