DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Almanya’da 41 Yıllık Çalışma Sonrası Düğününe Katılamayan Baba, Vize Sorunu ile Karşılaştı

Almanya’da 41 yıl sonra düğüne katılamayan baba, vize sorunlarıyla karşılaştı. Detaylar ve çözüm yolları için hemen okuyun.

31.05.2025
A+
A-

Almanya’da 41 Yıl Çalıştıktan Sonra Düğününe Katılamayan Baba, Vize Problemiyle Karşılaştı

Türkiye’nin Amasya iline bağlı Taşova ilçesinde yaşayan Hüseyin Odabaşı, oğlunun Almanya’da düzenlenecek olan düğününe katılmak için yaptığı vize başvurusu maalesef olumsuz sonuçlandı. 60 yaşındaki baba, uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra memleketine dönüş yapmış ve şimdi en mutlu gününde oğlunun yanında olmak istiyor.

Oğlunun Löhne şehrinde gerçekleşecek düğününe katılabilmek için vize başvurusunda bulunan Odabaşı, başvurusunun reddedilmesiyle büyük hayal kırıklığı yaşadı. Yaklaşan düğün tarihi nedeniyle umudunu kaybeden baba, devlet yetkililerine ve ilgili kurumlara seslenerek, yardım ve destek talebinde bulundu.

Babadan Duygulandıran Çağrı

Odabaşı, “Ben 41 yıl Almanya’da çalıştım. Bir iş kazası geçirdiğim için ülkeme dönmek zorunda kaldım. İlk çocuğum kaza geçirip ölümden dönünce, bana vizesiz Almanya’ya gitme izni verdiler. Bir başka düğün vesilesiyle tekrar vize aldım ve sorunsuz bir şekilde gittim. Ancak şimdi, en küçük oğlumun düğünü için başvurduğumda sonuç alamıyorum. Hala bana bir randevu bile verilmedi. Polislik veya başka herhangi bir suç kaydım yok. Bu durum beni gerçekten üzüyor ve çaresiz bırakıyor.” diyerek duygularını dile getirdi.

İçten Talep ve Çare Beklentisi

İşçi emeklisi olan Odabaşı, “Düğün aileler için çok önemli. Oğlumu en mutlu gününde yanımda görmek istiyorum. Eğer vize alamazsam, sadece telefondan canlı yayın aracılığıyla izlemek zorunda kalacağım. Türk ve Alman yetkililerin bu duruma el atmasını, bana ve aileme destek olmasını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yetkililere ve Kamuoyuna Mesaj

Bu durum, uzun yıllar Almanya’da çalışmış ve ailesine bağlı bir birey olarak, vize sorununun çözümüne yönelik acil bir çağrı niteliği taşıyor. Aile bağlarını güçlendirmek ve mutlu anlara ortak olmak isteyen baba, yardım eli bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.