DOLAR 32,2112
EURO 34,6645
ALTIN 2.390,21
BIST 10.204,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Alındaki kırışıklıklar için doğal çözümler

05.08.2020
A+
A-

Yeterince su için ABONE OL

Yeterince su için

Cildinizin sağlıklı görünmesi ve elastik yapısını kaybetmemesi için ilk kural her zaman yeterli miktarda su içmek. Bütün organlarınızın suya ihtiyacı var ancak su kaybının en görünür olduğu yer cildiniz. Çünkü içtiğiniz su bütün organlarınızı dolaştıktan sonra cildinize ulaşır. Cildinize yeterli su ulaşmazsa kuru ve pullu görünecek. Unutmayın ki kuru ciltler erken yaşlanmaya, yani kırışıklığa daha yatkındır.

Yüz egzersizleri yapın

Yüz egzersizleri yapın

Kırışıklıklar sadece cildinizin elastikliği ile ilgili değildir. Kırışıklık oluşumu cildinizin altında yağ ve kas yoğunluğu kaybı yoğunluğuna bağlı da gelişebilir. Basit yüz egzersizleri veya yüz yogasıyla alnınızda biriken gerilimi serbest bırakabilirsiniz. İşte basit bir egzersiz! Ellerinizle yumruk yapıp işaret ve orta parmaklarınızın eklemlerini alnınızın ortasına yerleştirin. Hafifçe bastırarak iki yana doğru yumruklarınızı kaydırın. Bu egzersizi günde 3-5 kez tekrarlayın.

Soğuk kompres uygulayın

Soğuk kompres uygulayın

Soğuk terapisi alternatif bir kırışıklık tedavisi olarak oldukça güvenli, etkili ve zararsız bir yöntem. Soğuk terapisi cildinize yeterli hidrasyon, besin ve oksijeni sağlayarak esneklik ve pürüzsüzlük kazandırıyor.

Aloe vera jeli kullanın

Aloe vera jeli kullanın

Aloe veradan elde ettiğiniz taze jeli alnınıza düzenli olarak uygulayarak kırışıklıklarla savaşabilirsiniz. Cilt elastikiyetini arttırmaya yardımcı olan aloe vera jeli cildin kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlıyor. Böylece cilt yumuşak ve esnek kalıyor.

Kahve maskesi uygulayın

Kahve maskesi uygulayın

2013’te gerçekleştirilen bir araştırmaya göre kahvedeki antioksidanlar kırışıklıkları ve pigmentasyonu önlemekle kalmıyor cildin görünümünü bütünüyle geliştiriyor. Kahvenin mucizevi etkisine şahit olmak için bir yumurtanın beyazını bir kasede çırpın. 1/4 çay kaşığı taze öğütülmüş kahve ekleyin. Yeterince karışana kadar çırpın. Ellerinizi ve yüzünüzü güzelce yıkadıktan sonra karışımı yuvarlak hareketlerle alnınıza uygulayın. 20-30 dk kuruyana kadar bekletip temizleyin.

Manuka yağı ile masaj yapın

Manuka yağı ile masaj yapın

Araştırmalara göre manuka yağının topikal olarak uygulanması kırışıklık görünümünü azaltıyor. Yapmanız gereken sadece birkaç damla manuka yağı ile alnınıza cildiniz tarafından emilene kadar masaj yapmak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.