DOLAR 32,5870
EURO 35,0160
ALTIN 2.457,67
BIST 9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ali Koç: “Türk spor medyasında hiçbir başkan bu değin saldırıya uğramamıştır”

01.07.2020
A+
A-

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, HaberTürk’de açıklamalarda bulundu. “Futbolda başarısız olunca diğer başarılar gözardı edilebiliyor” diyen Başkan Koç, “Dolu doymuş 2 sene geçti, sancılarıyla acılarıyla başarılarıyla başarısızlıklarıyla. Bir Takım şeylerde başarılı olduk, bir takım şeylerde başarısız olduk. Amiral gemimiz futbolda başarısız olunca diğer başarılar gözardı edilebiliyor. Yapı açıdan da yaptığımız hoş işler var. Biz kendimizi çok parlatan bir yaklaşımda değiliz. Baktığımız süre futbola gelmeden önce öteki branşlara bakalım. Futboldan diğer bir şey duymak istemeyen taraftarlarımız var. Son 2 senede acemi branşlarda nispeten hoş işler oldu. Kadın basketbol takımımız olağanüstü başarılı oldu, tüm kupaları aldı” açıklamasında bulundu.

“Süper Lig’de sezon bitince yeni hocayı açıklayacağız”

Lig sonunda yeni teknik adamı açıklayacaklarını aktaran Koç, “Futbolda tescil edilene dek olmuş değildir. 102 günü hoca aramadan geçirmişiz gibi tenkit ediliyoruz. Biz her şeyde eleştiri ediliyoruz. Ola Ki de Türk spor medyasında hiçbir başkan bu değin saldırıya uğramamıştır. Çok çalıştık, biz de arzu ederdik kalan 8 haftada yeni bir hoca getirelim, Türkiye’yi tanısın diye. İki cins hoca vardır, bir her birine yaşı ileri, hikayenizi satın alacak, tecrübeli, olgun emin bir marka olmuş. Ya Da genç öğretmen, devingen, başarı isteyen, başarıya aç, kariyer merdivenlerini çıkmak isteyen, Fenerbahçe’yi kariyer fırsatı olarak görecek. Buradaki başarılarıyla başka yerleri hedefleyecek. Bir hocaya odaklandık, anlaştık. Süper Lig’de sezon bitince yeni hocayı açıklayacağız. Emre Belözoğlu’nun karar verilmiş hocayla ilgili fikri var” dedi.

“Hakem atamalarından çok can sıkıntısı çektik”

Ali Koç, açıklamalarına şöyle devam etti:
“İlk sezon başımıza ne gelebilecekse geldi. Öyle çok hatalarımız oldu, uzaktan kaldık hedeflerimizden. İkinci sezona iyi başladık, iyi de tasarlama yaptık. Başakşehir maçımızı geçtikten daha sonra bahis şirketlerinin favorisi bizdik. Sonra ne olduysa o 7 haftada yarışın dışarıda kaldık. Bunun nedenleri var. Bizden kaynaklı nedenler var, önceden kaynaklı nedenler var. Bizden kaynaklı hatalarımız; işler kötü bu arada iyi yönetemememiz. Bizim dışımızdaki nedenler; çok önemli hakem hataları ve hakem atamalarından çok sıkıntı çektik. Harcama limitinden çok can sıkıntısı çektik, transfer yapmamız engellendi.”

“Bir ıstakoz bile 5 yılda yetişiyor”

Altyapılar planlarına ilişkin konuşan Başkan Koç, “Altyapılar konusunda sportif sıkıntılar doğrultusunda arzuladığımız şeyleri yeterince iyi yapamadık. Oysa bugün altyapımızda meyve verecek şeyler olmaya başladı. Bugün bir ıstakoz bile 5 yılda yetişiyor. Bizim A Ekip tesisleri ile altyapılar tesisleri tamamen bambaşka. Kopukluk var. Merih’ler nasıl kaçırıldı? Diyoruz ya. Şayet de bu yüzden. Zorunlu izinleri alabilirsek Fenerbahçe A Takımı ile altyapı tesislerinin benzer alanda olduğu bir yer. Futbol takımı hocasının A takım idmanı bittikten sonra izleyeceği bir yer. Önümüzdeki tercih döneminde hazır olmasa deha dönüşü olmayacak bir yere girecek bir projemiz var. Bu projeye destek verecek iş adamları da var. Kaynak bulabileceğimizi de düşünüyorum” dedi.

“Hiçbir vakit üstünlük vaadetmedim”

Başkan Koç, üstünlük vaadetmediğini açıklama ederek, “Evet, hedefler tutmadı. Her Yerde o güne dönersek aynı kriterlerde yine öğretmen arıyoruz. Ola Ki şimdi baksak tekrar en uygunu Cocu. İleride şayet de çok büyük bir hoca olacak Cocu lakin tutmadı. Comolli’yi getirdik o da tutmadı. Çoğu oyuncu getirdik, büyük ses getirdi fakat onlar da tutmadı. Diğer ülkelere gidince performans sergilediler. Ben hiçbir zaman şampiyonluk vaadetmedim. Bu bir mutasyon projesidir dedim. Her türlü dönüşümün sisli dönemleri vardır. Biz de o dönemlerden geçiyoruz” biçiminde konuştu.

“4 Haziran sabahına dönsem bir sonraki seçime girerdim”

Benzer anda çok değişim yaptıklarını vurgulayan Ali Koç, “Yeniden 4 Haziran sabahına dönsem bir sonraki seçime girerdim. Bazen kazanınca kaybediyorsun ara sıra kaybedince kazanıyorsun. Gerçekler bizim üstümüzde kaldı. Gerçeklerin ortaya çıkmasını beklerdim. Neyi devraldığımızı tam da anlatmadık Fenerbahçe değerlerinden dolayı. Bu tabloya sebebiyet verenler, bugün davrandıkları dek rahat davranamazlardı. Neyi her yerde yapmazdım? Biz çok artı değişimi benzer anda yapmaya çalıştık. Başkan, öğretmen, sportif direktör değişti. Çok fazla değişimi benzer anda yaptık. Frene orada basıp fazla daha pozitif finansal konulara eğilip, bir nevi feda dönemi diyelim, onun aciliyetini daha artı gündeme oturturdum. Neyi yapardın derseniz, sportif direktörlüğü yine yapardım. Federasyonla haşır neşir olmamaya siklet verirdim daima olduğu gibi. Federasyonda lobi ya da yük olmamalı” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.