DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Alec Baldwin’in ölümlü kazasında son dakika gelişmesi

11.11.2021
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre ünlü aktör Alec Baldwin’in hem yapımcısı olduğu hem de rol aldığı “Rust” isimli filmin setindeki trajik kaza konuşulmaya devam ediyor. Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan merminin silaha nasıl girdiği gizemini korurken, tüm oklar setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed’i gösteriyordu.

YENİ GELİŞME

24 yaşındaki Gutierrez-Reed’in avukatı aracılığıyla yazılı yaptığı, “Asıl soru; ‘Bu kurşunu oraya kim, neden koydu?’ olmalı…” açıklaması sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

Reed’in bu sözleri kısa sürede olay ile ilgili, “Kaza mı yoksa sabotaj mı?” sorusunu akıllara getirirken, ABD basını trajedideki sır perdesini aralayacak yeni belgelere ulaştı. Los Angeles Times’a sızdırılan yeni belgelere göre; Hutchins’in ölümüne neden olan silahın nereden geldiği netlik kazandı.

SIR PERDESİ ARALANDI

Deneyimsiz olduğu ortaya çıkan filmin silah sorumlusunun Gutierrez-Reed’i öneren kişinin 51 yaşındaki bir silah uzmanı Seth Kenney olduğu ve aynı kişinin filme bu silahı temin eden şirketin sahibi olduğu ortaya çıktı.

Gazeteye konuşan kaynaklar; Kenney’in bir nevi “Akıl hocası” olarak ekibe dahil edildiğini ancak kendisinin sette kimse tarafından görülmediğini belirtti. Böylelikle ölümlü kazadaki şüpheliler listesine bir kişi daha eklenmiş oldu.

HUTCHINS’İN EŞİ HAREKETE GEÇTİ

Baldwin’in film setinde yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurarak öldürmesinin ardından Hutchins’in eşi harekete geçmişti. Matt Hutchins, Los Angeles’ta bir avukatla anlaşmıştı ve yaşanan kazayı mahkemeye taşımaya karar vermişti.

PEK ÇOK KİŞİ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

“İhmal sonucu ölüme sebebiyet verme” iddiası ile açılacak olan davada Baldwin’in ve pek çok kişinin hakim karşısında çıkması bekleniyor.

Bu tip davalarda uzmanlaşmış bir avukat olan Michael L. Mandell olay ile ilgili dava açılmasına kesin gözüyle bakıldığını ve hakim karşısına çıkması muhtemel isimleri açıklamıştı.

Mandell davanın prodüksiyon şirketi, Alec Baldwin ve Rust’un diğer yapımcılarının hedef alacağını belirtmişti. Baldwin’in yapımcılardan biri olmasının onun yargılanma ihtimalini artırabileceğinin altını çizmişti.

SİLAHTA GERÇEK MERMİ ÇIKTI

Baldwin’in ateşlediği silahın çekimde kullanılmak üzere yardımcı yönetmen Dave Halls tarafından verildiği de kaydedilmişti.

Halls’ın, Baldwin’e bir silah uzatarak “güvenli” diye seslendiği, ifadesinde silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği mahkeme kayıtlarına yansımıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.