DOLAR 32,4422
EURO 34,7886
ALTIN 2.476,06
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

AKP’li Belediye Başkanı Yılmaz’a partisinden tepki

20.12.2019
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Üniversitesi’nde katıldığı 2. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu’ndaki yaptığı konuşmada söylediği “Bir makam sahibi olabilmek için ya Trabzonlu olacaksın ya da İmam Hatipli” sözlere, tepkiler sürüyor. Cümlesinin espri olduğunu dile getiren AKP’li Belediye Başkanı Yılmaz, Meclis’in de gündemine geldi.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Yılmaz’ın sözlerini hatırlatan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AKP’ye mensup belediye başkanı ya da bürokratların her fırsatta Trabzonluları hedef gösteren açıklamalar yaptıklarını söyledi.

İYİ Partili Örs, “Esenler Belediye Başkanıyla başlayan, Kahramanmaraş Belediye Başkanıyla devam eden bu zincire bugün de Balıkesir Belediye Başkanı eklenmiştir. Bu son hadiseden sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Belediye başkanlarınızı, Trabzon’la ilgili konuşurken 1 kez değil, 61 kez düşünüp konuşmaları hususunda gerekli uyarıları vakit geçirmeden yapın” şeklinde konuştu.

AKP’DEN DE TEPKİ GELDİ

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Örs’ün konuşması üzerine söz alarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın öğrencilerle hasbihal ederken mizah sınırlarını aştığını ve Trabzonlu hemşehrileri üzdüğünü söyledi.

“KENDİSİ NE İMAM HATİPLİDİR NE DE TRABZONLUDUR”

Özkan, “Kabul etmiyoruz. Kaldı ki kendisi ne imam hatiplidir ne de Trabzonludur, 1 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Trabzonlu hemşehrilerimize yapılan bu haksızlığı asla kabul etmediğimizi ifade ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.