DOLAR 32,2804
EURO 34,7577
ALTIN 2.407,60
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Akif Beki, Patent Albayrak’a sert çıktı!

29.05.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminden danışmanlığı yapan Akif Beki, bugünkü köşe yazısında “‘Güvey’ magazinini bırak satılan hikayeye bak!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Beki, Berat Albayrak’ın katıldığı TV programında söylediklerini eleştirdi.

“ECEVİT, SEÇİMLE BAŞA GELEMEDİYSE NASIL ‘KIBRIS FATİHİ KARAOĞLAN’ UNVANI ALDI”

Akif Beki yazısında şunları kaydetti:

“Define ve Maliye Bakanı Albayrak’a, TRT Haber’de çoğu şey soruyorlar. Hiçbiri, ‘sosyete damat’ takılmalarına verdiği yanıt değin dikkat çekmedi.

Erdoğan’ın damadı olmaktan onur duyduğunu belirtiyor, ‘Bu benim için çok değerli ve değerli bir husus, siyasi bir ilişkim yok. Benimkisi dava ve gönül ilişkisi’ diyor ya… eş anlamlı kelimelerle pekiştirdiği bu okkalı yanıt, Demirel’in ‘Kendim için bir şey istiyorsam namerdim’ lafı dek tuttu.

Bana sorsanız, fazla daha dikkate değer ve gösterişli cevapları vardı.

IMF’nin ‘Dünya yüzde 3 küçülürken Türkiye bu sene yüzde 5 küçülecek’ öngörüsü mesela…

Albayrak, dünyadan fena yönde/negatif yok iyi yönde/artı ayrışacağımız iddiasını sürdürdü.

‘Çok haberdar olan lakin çok yanılan otoritelerin söylediğinin tersine, bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah fazla büyümeyle bu yılı kapatacağımız sene olması için koskocoman çaba sarfediyoruz.’

dahası CHP’nin ‘seçim kazanarak darbesiz asla iktidara gelemeyeceği’ne dair muamması kayda değerdi.

Şöyle: ‘CHP, 1950’den sonraki süreçte bağımsızlık seçimle iktidara gelemediği için her zaman iki şey söylemiş: ‘Bu hükümet gayrimeşru ve erken seçim’. Menderes’ten Özal’a hep benzer öykü. Hedef ne, hiçbir şey yapmamak ve öbür güçlerle tehdit etmek. Lakin bu ülkede bu ahali bağımsızlık iradesiyle bu yetkiyi vermedi.’

Zamanın CHP lideri Ecevit, seçimle başa gelemediyse nasıl ‘Kıbrıs Fatihi Karaoğlan’ unvanı aldı?

CHP, 70’lerde üç defa hükümet kurmuş, seçimlerden birinci çıkmamış mıydı?

12 Eylül darbesinde kapatılan partilerden değil miydi CHP?

89 lokal seçimlerinde ardılı SHP, Özal’dan Ankara ve İstanbul’u da alarak büyük bir sandık zaferi kazanmamış mıydı?

Baştan açıldıktan sonradan, CHP 90’larda iki kere koalisyon ortaklığı elde etmemiş miydi?

En son 2019 yerel seçimlerinde, 30 büyükşehirden 11’ini sandıkta kim aldı, Ankara ve İstanbul dahil?

“GERÇEĞİ TERSYÜZ EDEN BULMACA GİBİ KURGULANMIŞ BİR ANLATI”

Ama bu, CHP’nin Atatürk’ten daha sonra, İsmet İnönü devrinde tek parti rejimiyle memlekete çöktüğü ‘gerçeği’ni değiştirmiyor. CHP ve tek parti rejimi, Atatürk kadar kurulmamış gibi. Tek partili sistemden fazla partili hayata İnönü geçirmemiş gibi.

‘Alternatif gerçekler’ dünyasında, 27 Mayıs 1960 darbesinden de kimsesiz bugünkü CHP sorumlu zaten.

Darbe bildirisini de okuyan kudretli Albay Türkeş, idamları durdurmak için sürgünden arkadaşlarına bir mektup yazarak yaklaşık olarak çırpındı. İsmet Paşa ise, bu anlatıya tarafından darbecileri önlemek için parmağını bile kımıldatmadı. Aksini yazan gazete arşivleri ve hatıralar, defalarca yalan. O yüzden ‘Cani ve alçak cuntacılar’ diye CHP’ye lanet ettiriliyor. Darbeyi ve idamları bilfiil onlar yapmış gibi.

Gerçeği tersyüz eden bulmaca gibi kurgulanmış bir anlatı. Çıkın bakalım içinden.

Lakin zora, sıkıya gelemeyen merakımız, ‘sosyete damat’ polemiğine sardırmayı tercih ediyor. Bulmaca çözmekten daha şen.

Bizde bu magazin düşkünlüğü varken ‘Ayrıca paşa keza Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın asker kaçağı olduğu’ karalamasına inanan da eksik olmaz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.