DOLAR 32,3448
EURO 34,8564
ALTIN 2.387,48
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Akantozis Nigrikans (Acanthosis Nigricans) Nedir?

20.06.2020
A+
A-

Akantozis nigrikans, o kadar çok kişide rastlanan bir pigmentasyon rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık, kişinin cildinin daha koyu ve kalın olmasına sebep olur. Akantozis nigrikans’ın en uyarı çeken belirtisi ciltte kadimfemsi bir doku ve koyu lekeler oluşturmasıdır. Bu belirtiyi gösteren cilt bölgelerde kaşıntı ve/veya koku olabilir. Rahatsızlık çoğunlukla cilt kıvrımlarında görülür.

AKANTOZİS NİGRİKANS NEDEN OLUR?

Akantozis nigrikansta, genelde pozitif kilo ve ya çok az karşılaşılan bir şart olsa da ur belirtisi olabilir. Şişmanlık problemi yaşayan, müşteri 2 şeker hastalığı hastası olan, mucizevi yüksek insülin düzeyleri olması, Afro-Amerikan ırklı kişilerde de diğer ırksal türetme kişilerde ve nişastayla şeker açısından varlıklı bir beslenme tarzı gibi faktöre sahip kişilerde akantozis nigrikansta olma riski atar.

Akantozis nigrikansta, hayati bir tehlikeye sahip değidir.

AKANTOZİS NİGRİKANS TANISI

Doktorunuz soru ve somut muayenesinin ardından duruma göre sizden, deri biyopsisi, endoskopi, radyolojik görüntülemeler ve kan testleri isteyebilir.

AKANTOZİS NİGRİKANS TEDAVİ

Dokturunuzun sizler için belirlediği tedavi planına uyarak istenen tetkikleri yaptırmanızı öneririz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.