DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Akalazya Nedir

19.06.2020
A+
A-

Akalazya nedir: yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen bu hastalık, yemek yemek borusunda meydana gelen hareket bozukluğudur. Birçok insan göre bilinmeyen bu hastalık, teşhis konulmadığı süre hastaların hayatlarını başaşağı edebiliyor. Su içmeyi bile acımasızlık haline dönüştüren akalazya hastalığı ilerlediği durumda ise yemek yemek borusu kanserine niçin olabiliyor.

Alt sfinkter olarak adlandırılan alan sürekli olarak kasılı durumdadır. Ama alt sfinkter yutma esnasında gevşememesi akalazya hastalığına niçin olur.

AKALAZYA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kuytu rahatsızlık’ olarak anılan ve her yaştan insanda görülebilen akalazya hastalığının belirtileri şöyledir:

Ağza yemek artığı ve acı su gelmesi

Göğüste yanma hissi

Göğüste sızı

Zayıflama

Mide bulantısı ve kusma

Boğazda dolgunluk hissi

Yutma güçlüğü

Öksürük

Sözcük anlamı gevşeme güçlüğü olan bu hastalıkta,

AKALAZYA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Akalazya’nın tedavisi hastalığın şiddetine tarafından değişim gösterir. Hafif seyreden vakalarda medikal tedavi uygulanır. Uygulanan ilaç tedavisi ile hastanın yemek borusunun daha aşağı kısmında yer alan kasılmalar denetleme altına alınır.

Akalazya’nın tedavisinde kullanılan bir öteki yöntem ise endeskopi yardımıyla yapılmaktadır. Bu yöntemde endeskopi esnasında hastanın yemek yemek borusunun alt kısmına ilaç verilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.